Nezapamćene scene na ulicama Barcelone nakon poraza Španije od Maroka

Slavila se pobjeda Marokanaca

Nezapamćene scene na ulicama Barcelone nakon poraza Španije od Maroka

E. Čaušević

Reprezentacija Maroka pobijedila je večeras u osmini finala Svjetskog prvenstva ekipu Španije i uspjela je napraviti najveću senzaciju u nokaut fazi, ali čini se da to nije ni približno senzacionalnim scenama koje nam stižu iz Barcelone.

Španija je imala ulogu apsolutnog favorita u večerašnjem meču i čak su u taboru Crvene furije namjerno izgubili od Japana kako bi u žrijebu dobili Maroko i izbjegli okršaj protiv Brazila, ali im se to osvetilo.

Motivisani Marokanci večeras su odigrali fantastičnu utakmicu i u 120 minuta ostavili su srce na terenu, a potom su nakon penala uspjeli da pobijede Španiju i plasiraju se u četvrtfinale što je njihov historijski uspjeh.

Nakon utakmice gledali smo na terenu i tribinama veliko slavlje igrača i navijača Maroka, a sigurno će se do ranih jutarnjih sati slaviti i širom te zemlje.

Međutim, pomalo nevjerovatne scene večeras nam stižu iz Barcelone jer je malo ko očekivao da će se u centru ovog grada tako slaviti pobjeda Maroka.

Poznato je da Katalonci i Španci nisu baš u najboljim odnosima, ali nikada nisu išli toliko daleko da na ovaj način slave poraze Crvene furije za koju igra mnoštvo Barceloninh fudbalera.

Oglasi

U prvi mah se mislilo da Katalonci slave ispadanje Španije sa Svjetskog prvenstva, ali ubrzo nakon toga stigao je demant katalonskih medija koji su se našli na licu mjesta.

U centru Barcelone se zaista slavilo i pjevalo, te su se palile čak i baklje, ali to nisu bili lokalni stanovnici već Marokanci koji inače žive i rade u ovom gradu.

Poznato je da u Španiji ima dosta izbjeglica iz Maroka i inače iz Sjeverne Afrike, a veliki broj njih smješten je upravo i u Barceloni što se večeras najbolje moglo vidjeti.

Marokanci na ulicama Barcelone slave pobjedu svoje reprezentacije protiv Španije, a to baš i ne smeta previše Kataloncima iz gore navedenih razloga.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ipak, katalonski mediji su jasno poručili da su to sve navijači Maroka i da nema potrebe da se od toga pravi skandal širom Španije misleći da Katalonci slave poraz ove reprezentacije kako je preneseno u prvi mah.

Promo

Top Komentari

mario11
Huškač svega hrvatskog. Da izbjegnu duel sa Brazilom??
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi