Pet od pet za Vahida Halilhodžića

Lagana pobjeda nad Sudanom

Pet od pet za Vahida Halilhodžića

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Maroka pobijedila je Sudan sa 3:0 u susretu 5. kola kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvu.

Sudan je imao ulogu domaćina u ovom meču, iako je susret odigran u glavnom gradu Maroka Rabatu, a selekcija Vahida Halilhodžića je upisala laganu pobjedu.

Junak pobjede je napadač Ferencvaroši Ryan Mmaee koji je postigao dva gola, a prvi je zabio već nakon tri minute za prednost od 1:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, da bi Mmaee u 63. minuti svojim drugim pogotkom povećao prednost na 2:0.

Tačku na ovaj meč stavio je Louza pogotkom za konačnih 3:0 u trećoj minuti nadoknade meča.

Selekcija Vahida Halilhodžića odavno je osigurala plasman u finalnu rundu takmičenja, a u ovoj grupi ima svih pet pobjeda i gol-razliku 17:1.

Posljednji meč prve faze Maroko igra protiv Gvineje za četiri dana.

Top Komentari

ghast0
I pljuju ga xD
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi