Halilhodžiću dosadilo slušati besmislena pitanja: "Ne znam šta više hoćete od ovog tima"
Foto - Screenshot

Bh. stručnjak pod velikim pritiskom

Halilhodžiću dosadilo slušati besmislena pitanja: "Ne znam šta više hoćete od ovog tima"

M. Šljivak

Vahid Halilhodžić odveo je Maroko u drug fazu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Pobjedom nad Gvinejom od 4:1 Maroko je završio posao u grupi dva kola prije kraja uz stopostotan učinak.

Statistika koju ima Vaha na klupi Maroka je sjajna. Od 18 utakmica dobio je 12, a u posljednjih sedam susreta je upisao pobjedu.

U službenim utakmicama još uvijek nije poražen. Jedini poraz doživio je od Gabona (3:2) u pripremnom meču, a njegov tim je uspio da sačuva mrežu u čak 11 utakmica. Također, Maroko je veoma efikasan i postigao je 35 pogodaka u 18 susreta.

[twitter]https://twitter.com/MVN_EN/status/1448053138917928960[/twitter]

Ipak, usprkos svemu pritisak na Halilhodžića u Maroku je nevjerovatan, a dokaz tome je i press konferencija nakon meča protiv Gvineje.

Oglasi

Novinari su ga pitali da li žali zbog taktičkih promjena koje je napravio u ovom susretu, a Vaha je imao spreman odgovor.

"Zašto bih žalio? Pa, dobili smo 4:1. Ne shvatam zašto me to pitate. Pobijedili smo odličnu ekipu sa 4:1, igrali smo odlično. Ovo nam je treća utakmica u sedam dana i mnogi momci su umorni i usprkos promjenama smo pobijedili", rekao je Halilhodžić i dodao je:

"Ne znam šta očekujete od ekipe. Nervirate me sa takvim pitanjima. Nevjerovatno", poručio je bh. stručnjak.

Halilhodžić je izazvao gnjev javnosti nakon što je iz reprezentacije izbacio tri zvijezde. Dok je on selektor pozive neće dobijati zvijezda Chelseaja Hakim Ziyech i Ajaxov Naoussair Mazraoui.

Top Komentari

Malmi_Suomi
Halilhodžić se 76 u Beogradu prekstio i prešao na pravoslavlje. Ako niste znali on je SRBSKI BRAT. Dođi Vaha vodi Republiku Srbsku jer daće Bog još malo da budemo država ( već jesmo ali administracija zeza). Pozdrav svim Srbima ovog sveta!!!
2 36
GiS
Kapa dole. Šteta što sve prevarant do prevaranta su u savezu, siguran sam da bi došao voditi BiH, kad tad.
14 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi