A ne zna niti jednog igrača: Nastavnik vjerovao Maroku i postao milioner preko noći
Pitanje je da li će i poslije ovoga ostati učitelj. (Foto: EPA & Pexels)

Sreća, ali sreća prati hrabre

A ne zna niti jednog igrača: Nastavnik vjerovao Maroku i postao milioner preko noći

Eldar Ganibegović

Najveća i jedina senzacija koju smo vidjeli u osmini finala Svjetskog prvenstva jeste to što je Maroko izbacio Španiju, a jedan je Amerikanac vjerovao u to, stavio na tiket i ostvario veliki dobitak.

Fudbalska reprezentacija Maroka na Svjetskom prvenstvu u Kataru ostvarila je najveći uspjeh u historiji plasmanom među najboljih osam reprezentacija svijeta.

Marokanci su prvo odigrali sjajno u grupnoj fazi i sa sedam bodova osvojili grupu F pored Hrvatske, Belgije i Kanade.

Remizirali su u prvom kolu protiv viceprvaka svijeta, a zatim su slavili protiv Belgije i Kanade te zakazali duel sa Španijom u osmini finala.

Mnogi su bili mišljenja da će ih Španija lako riješiti, no itekako su se prevarili.

Nakon 90 i 120 minuta igre bilo je 0:0, uslijedilo je izvođenje penala gdje su Marokanci bili uvjerljivi (3:0) i plasirali se dalje.

Oglasi

Sve to iskoristio je jedan američki nastavnik i preko noći postao milioner.

Naime, vjerovao je Maroku i to mu se isplatilo. Odigrao je tiket na kojem je uplatio 90.818,19 američkih dolara na opkladu da će Maroko proći u četvrtfinale.

Dobitak je bio nešto veći od jedan milion dolara, a, zanimljivo, muškarac u 20-im godinama, priznao je da ne zna nijednog igrača.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"S vremena na vrijeme sam provjeravao svoj telefon, ali ga nisam gledao utakmicu", rekao je čovjek za Action Network, pa dodao:

"Ne znam ime jednog igrača. Neću lagati i reći da sam znao šta radim. Na kraju dana bila je to opklada koja je jednostavno imala sreće. Ja sam običan degenerik."

Top Komentari

plemic
maroko već među četiri? svaka čast novinaru.
3 0
user1668888234
E moj Ganibegovicu!! Znas ono puko sam brateee
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi