Marotta ide u Rim na sastanak, ali Roma je spremna na rizik čak u slučaju da Džeko ode besplatno

Ne odustaju od cijene za bh. napadača

Marotta ide u Rim na sastanak, ali Roma je spremna na rizik čak u slučaju da Džeko ode besplatno

Endin Čaušević

Bh. napadač Edin Džeko još uvijek je meta špekulacija italijanskih medija oko prelaska iz Rome u Inter.

Već nekoliko sedmica se piše o tome da će Džeko ovog ljeta napustiti Romu i karijeru nastaviti u Interu, ali do toga još uvijek nije došlo. Međutim, Tuttosport je objavio jutros da se pregovori Rome i Intera nastavljaju danas.

Direktor Intera, Beppe Marotta, danas bi trebao doputovati u Rim na pregovore za Džeku, a još uvijek jedini problem je iznos obeštećenja. Roma ne odustaje i traži 20 miliona eura, dok su iz Intera jasno poručili da neće ponuditi više od 15 miliona eura.

Međutim, Marotta sigurno ne bi putovao za Rim na sastanak s čelnicima Rome da ne vjeruje da može konačno završiti dolazak Džeke u Inter.

No, jasno je da će morati povećati cifru za Džeku jer su iz Rome poslali jasnu poruku da u suprotnom sigurno neće prodati bh. napadača. Sportski direktor rimskog kluba Gianluca Petrachi je čak poručio da su spremni rizikovati i pustiti Džeku da ide kao slobodan igrač narednog ljeta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeki narednog ljeta ističe ugovor s Romom i u klubu su čak spremni da ga puste da ide besplatno za godinu dana nego da sada smanje cijenu i pristanu na ono što Inter nudi.

Međutim, sigurno je da će u Interu pokušati smanjiti cijenu i da su svjesni da u Romi ovakvim izjavama samo pokušavaju dobiti više novca. No, nadati se da će se ova saga konačno završiti u narednim danima.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Nije to rizik, dzeko.ako ostane moze im donijet ls, a to je 60 mil eura... samo dzeko je did nema od njega nista bolje da ga daju za 12 miliona i da su presretni sto ga moron konte hoce
0 5
BJB1
Hajde idi negdje bjb da se smire ovi novinari na portalu,nemoze sat vremena bez tvog prelaska/odlaska,dobice cir na zeludcu
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi