Marotta potvrdio: Juventus prodao Hernanesa

Karijeru nastavlja u Kini

Marotta potvrdio: Juventus prodao Hernanesa

Direktor Juventusa Beppe Marotta potvrdio je da je klub iz Torina dogovorio prodaju Hernanesa.

Brazilski veznjak će uskoro  potpisati za kineski Hebei, a špekuliše se da će Juve na ime obeštećenja inkasirati osam miliona eura + dva miliona kroz bonuse.

Hernanes će sa Hebeiju zarađivati sedam miliona eura, što je dvostruko veća plata od one koju je imao u Juventusu. Sa kineskim klubom će potpisati trogodišnji ugovor, a potpisivanje je zakazano je za srijedu 8. februara.

Hernanes je svoju karijeru počeo u Sao Paolu, a zatim je igrao za Santo Andre, Lazio, Inter i Juventus, u koji je stigao u augustu 2015. godine za 13 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U ovoj sezoni, Hernanes (31) je nastupio na deset utakmica u Seriji A i postigao je jedan gol.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi