UEFA-in potez za zaborav: Finale pred polupraznim tribinama?

Duel Chelseaja i Arsenala je sve bliže...

UEFA-in potez za zaborav: Finale pred polupraznim tribinama?

UEFA je za finalnu utakmicu Evropske lige izabrala Azerbejdžan i Olimpijski stadion u Bakuu.

Ova odluka je odmah naišla na negodovanje fudbalske javnosti, a kako se dan finala bliži situacija je sve gora.

U finalu Evropske lige koje se igra u srijedu 29. maja sastat će se Arsenal i Chelsea, a sve je izglednije da tribine stadiona u Bakuu neće biti ispunjene kako to doliči jednom finalu.

Navijači londonskih rivala, pa i sami klubovi, su odavno izrazili svoje nezadovoljstvo što se finale igra u Azerbjedžanu.

Klubovi su dobili samo po 6000 ulaznica za prodaju, ali se sada špekuliše da će polovinu vratiti UEFA-i.

Naime, Arsenal je, četiri dana do utakmice, prodao 3500 ulaznica, dok je Chelsea prodao tek 2000.

Razlog za svojevrstan bojkot je sama dužina putovanja do Bakua koja je za navijače iz Londona oko četiri hiljade kilomtera - zbog čega je odlazak na finale izuzetno skup.

Zbog činjenice da se finale igra u Bakuu na probleme je naišao Arsenal koji protiv Chelseaja neće moći računati na Henrikha Mkhitaryana.

Naime, odlučeno je da Mkhitaryan ne putuje u Azerbejdžan jer mu se ne može garantovati sigurnost u ovoj zemlji s obzirom da dolazi iz Armenije, a dvije države su odavno u sukobu.

U Bakuu će blagi favorit biti Chelsea, dok je kvota na pobjedu Arsenala u kladionici MOZZART 2.95. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za finale Evropske lige!

O činjenici da se finale igra u Bakuu govorio je i nekadašnji trener Arsenala, Arsene Wenger.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Isto je za obje ekipe. Finale je finale... Timovi neće imati probleme. Oni žive u idealnim uslovima, imaju privatne avione... Navijači su ti na koje će ovo uticati", poručio je Wenger.

Treba dodati i da su navijači oba kluba počeli praviti peticije da se finale premjesti. Tako je jedna, koju je kreirao navijač Arsenala, a koja poziva da se finale premjesti na Webmely već skupila 13.000 potpisa.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

adaStolac
I jeste gupost sto se igra tako daleko, isto kao sto ce glupost biti svjetsko prvenstvo u Kataru. Sve se svelo na novac..navijaci su nebitni. Finala se trebaju igrati na neutralnom terenu..na priblizno podjednakoj udaljenosti i jednoj i drugoj ekipi. U ovom slucaju finale i bi trebalo biti na Vembliju
1 2
Taceoni
Jest ali treba 3000 funti minimalno
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi