Marouane Fellaini se oprostio od dresa reprezentacije Belgije

Marouane Fellaini se oprostio od dresa reprezentacije Belgije

Marouane Fellaini će u novembru napuniti 32 godine, a njegova profesionalna karijere se polako, ali sigurno približava kraju.

Ove zime je iskusni belgijski veznjak napustio Manchester United i englesku Premier ligu zamijenio kineskom Super ligom.

Danas je Fellaini objavio i da se povlači iz reprezentacije Belgije nakon 12 godina.

Njegova reprezentativna penzija stiže nakon Mundijala u Rusiji na kojem je pomogao svojoj Belgiji da dođe do trećem mjesta - najboljeg plasmana Crvenih đavola ikada.

"Nakon 12 godina predstavljanja Belgije na najvišem nivou odlučio sam da se povučem iz internacionalnog fudbala. Ovo za mene nije bila lagana odluka, ali smatram da je vrijeme da odstupim i prepustim mjesto novim generacijama belgijskih igrča, da nastave uspješnu eru belgijske fudbalske historije", poručio je, između ostalog, Fellaini.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Marouane Fellaini je odigrao 87 utakmica u dresu reprezentacije Belgije, a postigao je i 18 golova.

Top Komentari

red devil mo
Dajte nam sad Belgiju da se igramoo igramoo igramooooo ?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti