Petkovića već vide u dresu Trabzona, pojavio se problem, pa poručuju: "Bruno je zbunjen"
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Ko im kvari transfer napadača Dinama?

Petkovića već vide u dresu Trabzona, pojavio se problem, pa poručuju: "Bruno je zbunjen"

Endin Čaušević

Nije tajna da je Bruno Petković velika želja čelnika Trabzonspora koji će i na ljeto krenuti po napadača zagrebačkog Dinama. No, turski mediji pišu da su čelnici Trabzona naišli na veliki problem i to zbog pojedinih klubova iz Superlige.

Petković je prošlog ljeta bio na meti Trabzonspora i mnogi su hrvatskog reprezentativca već vidjeli u dresu tog kluba, ali na kraju je transfer propao u posljednji trenutak.

Trabzonspor prošlog ljeta nije bio dovoljno konkretan u završnici transfera kada je sve već bilo dogovoreno, a Petković je na kraju odlučio da ostane u Dinamu i produži ugovor, te je jasno da je donio dobru odluku.

Petkovića je u Trabzonu želio Nenad Bjelica koji je ubrzo nakon toga dobio otkaz, ali i sadašnji trener turskog kluba Abdullah Avci ne odustaje od napadača Dinama i uvjeren je da bi on bio odlično pojačanje za njegov tim.

Turski mediji već nekoliko sedmica pišu da Trabzonspor sprema ponudu za Petkovića i da želi sve da završi što je prije moguće. Petković ima u ugovoru dvije klauzule za ljetni prelazni rok, te u Trabzonu su odlučni da to iskoriste.

Prva klauzula na snazi će biti od 1. do 15. juna kada je Petković moći da ide za dva miliona eura, a druga će važiti od 16. juna do 16. jula i tada će cijena ovog 29-godišnjaka biti 2.5 miliona eura.

Oglasi

Jasno je da ta cijena ne predstavlja nikakav problem za Trabzonspor koji je spreman da aktivira otkupnu klauzulu, ali jasno je da prije toga moraju s Petkovićem dogovoriti uslove ugovora.

Trabzon će mu ponuditi dosta veću platu od one koju ima u Dinamu, no mediji u Turskoj sada pišu da su čelnici ovog kluba naišli na novi problem.

Pojavila se informacija da Trabzonspor nije jedini klub iz Turske koji želi na ljeto angažovati Petkovića i da su se u borbu za napadača Dinama uključili pojedini klubovi iz Istanbula.

"Bruno Petković je zbunjen", glasi naslov u turskim medijima nakon što se pojavila informacija da su pojedini klubovi iz Istanbula također kontaktirali Hrvata, ali nije poznato o kojim timovima je riječ.

Oglasi

Petkovića su već mnogi vidjeli u dresu Trabzonspora, ali navodno na stolu ima i ponude klubova iz Istanbula zbog čega hrvatski napadač ne želi da žuri s donošenjem odluke kako bi imao vremena da razmotri sve ponude.

Također, špekuliše se da Petković želi da sačeka završetak Evropskog prvenstva gdje će igrati s Hrvatskom i tada će odlučiti o svojoj budućnosti. To znači da od prve klauzule nema ništa, te da će na snazi biti cijena od 2.5 miliona eura što posebno raduje čelnike Dinama.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

I pored navoda u turskim medijima da će Petković gotovo sigurno nastaviti karijeru u Superligi te zemlje jasno je da sve to treba uzeti s dozom rezerve i opreza jer je Hrvat na kraju taj koji će odlučiti o svojoj budućnosti.

Da mu je sasvim dobro i u Dinamu pokazao je prošlog ljeta kada je odbio ponude koje su došle za njega, te je na kraju produžio ugovor. Da li će ga Modri i ovaj put uspjeti zadržati ostaje nam da vidimo.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije