Marseille krenuo furiozno, Toulouse razbijen na otvaranju nove sezone

Prvo kolo nove sezone Ligue 1

Marseille krenuo furiozno, Toulouse razbijen na otvaranju nove sezone

Sudarom Marseillea i Toulousea na Velodromeu je otvorena nova sezona francuskog šampionata, a domaći su upisali ubjedljivu pobjedu rezultatom 4:0.

Odlično je Marseille otvorio susret. Stvarali su domaći prilike pred golom Toulousea, ali se na prvi gol čekalo do samog finiša prvog dijela.

Jedan igrač Toulousea nakon zračnog duela sa Germainom igra rukom u vlastitom kaznenom prostoru, pa arbitar pokazuje na bijelu tačku.

Loptu je uzeo Dimitri Payet i hladonkrvno pogodio za 1:0, pa se minimalnim vodstvom Marseillea otišlo na odmor.

Nastavio je Marseille sa dobrom igrom i u nastavku, a ista je kurnisana u 62. minuti. Bouna Sarr je prošao po desnoj strani i uputo solidan udarac, ali golman Toulousa brani. Ipak, lopta dolazi do Payeta koji pogađa za 2:0.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U samom finišu susreta Marseille postiže još dva gola. Prvo je Germain nakon sjajne asistencije Sansona pogodio za 3:0 u 90. minuti, da bi u sudijskoj nadoknadi Thauvin postavio konačnih Marseille - Toulouse 4:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti