Marseille minimalnom pobjedom nastavio borbu za Ligu prvaka

Thauvin presudio Bordeauxu

Marseille minimalnom pobjedom nastavio borbu za Ligu prvaka

Fudbaleri Marseillea su večeras na svom Velodromeu savladali Bordeaux sa 1:0 i tako nastavili svoju borbu za plasman na jednu od prve dvije pozicije, koje vode direktno u Ligu prvaka.

Jedini gol na utakmici postigao je Thauvin u 34. minuti na asistenciju Payeta, a ispostavilo se da je to bilo sasvim dovoljno da domaći stignu do pobjede.

Za Marseille je ovo bio 16. trijumf u ovoj sezoni i ekipa sa Velodromea sada zauzima treće mjesto sa 55 bodova i na najbolji je način iskoristila novi kiks četvrtoplasiranog Lyona, te mu 'pobjegla' na šest bodova prednosti.

S druge strane, Bordeaux je prekinuo niz od četiri uzastopna poraza i ostao je na osmom mjestu sa 35 bodova.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi