Kolašinca i društvo očekuje drastična kazna

Zbog političkih poruka

Kolašinca i društvo očekuje drastična kazna

Haris Zilić

U prvoj utakmici šesnaestine finala UEFA konferencijske lige Marseille je savladao Qarabag sa 3:1.

Međutim, francuski tim bi se mogao suočiti sa drakonskom kaznom, a moguće je izbacivanje iz evropskih takmičenja.

U pomenutoj utakmici navijači Marseilla su raširili zastave Armenije provocirjaući goste iz Azerbejdžana.

Poznati su odnosi Azerbejdžana i Armenije na političkom nivou, tako da su navijači Marseilla koristili političke poruke što UEFA strogo zabrnajuje.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Naš Sead Kolašinac u ovoj utakmici je presjedio na klupi za rezervne fudbalere, a junak tima sa Velodroma bio je Milik sa dva gola, gol je postigao i Payet. Za goste strijelac je bio Kady.

UEFA će u narednim danima razmatrati situaciju sa Veldoroma i čekamo kakva će odluka biti, a sigurno je da se Marseille neće dobro provesti, a da li će biti ona najgora kazna i izbacivanje iz Evrope saznat ćemo do kraja mjeseca februara.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Lešinarima je glavna fora ubaciti ime našeg reprezentativca u naslov, iako on nema nikakve veze sa člankom. Hoće li u dogledno vrijeme doći do kažnjavanja ovakvih i sličnih stvari?
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi