Rasprava o Kolašincu na treningu Marseillea, Payet bi mogao požaliti zbog svojih riječi

Bh. reprezentativac privlači pozornost

Rasprava o Kolašincu na treningu Marseillea, Payet bi mogao požaliti zbog svojih riječi

E. Škorić

Bosanskohercegovački reprezentativac Sead Kolašinac ove je zime u redove francuskog velikana Marseillea stigao iz Arsenala.

Kolašinac je početkom mjeseca upisao prve minute u dresu slavnog kluba, a prošlog je vikenda upisao asistenciju u pobjedi na gostovanju kod Metza.

U duelu protiv Qaragaba sinoć u Konferencijskoj ligi nije zaigrao, no za vjerovati je da će već u ligaškom duelu dobiti priliku, kada Marseille u nedjelju navečer bude ugostio Clermont.

U međuvremenu, snimak s treninga Marseillea pokazuje da je bh. defanzivac tema među saigračima. Amine Harit, nogometaš Marseillea s kojim je Kolašinac igrao u Schalkeu, govori kako je Sead pravi ratnik na terenu, dok mu iskusni veznjak Dimitri Payet pomalo iznervirano uzvraća:

"Da, ali mi smo siti ratnika, želimo malo igrače koji igraju s loptom".

Amine staje u odbranu Kolašinca, pa Payetu odgovara: "Kad te udari na treningu, skinut će ti 12 kilograma".

Poznavajući Kolašinca, neće ostati dužan Payetu, osim ako sve ovo svi kolektivno shvate kao šalu.

Kolašinac je nakon skoro pet godina odlučio da napusti Arsenal nakon što se nije uspio nametnuti Mikelu Arteti.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

S Marseilleom je Kolašinac potpisao do ljeta 2023. godine, a da bi došao u Francusku pristao je na smanjenje plate, pa će sada zarađivati oko 200.000 eura mjesečno. On je zadužio dres s brojem 23 i navijači ovog kluba sretni su zbog njegovog dolaska, iako se najbolje od njega tek očekuje u završnici sezone.

Top Komentari

Halland
Glupi Francuz,,,nije svjestan kakvog suigrača je dobio,em ratnik em odlican u igri i organizaciji
13 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi