Poznati napadač spakovao kofere i nestao iz hotela - S 250 miliona na računu više nema smisla

Martin Braithawite spreman otići iz fudbala

Poznati napadač spakovao kofere i nestao iz hotela - S 250 miliona na računu više nema smisla

M. Šljivak

Poznati danski napadač Martin Braithwaite (32) nema više namjeru nositi dres Espanyola. On je jučer spakovao kofere i samovoljno je napustio kamp kluba u Marbelli i od tog trenutka je nedostupan za sve pozive.

Danski napadač Martin Braithwaite ne želi više igrati za Espanyol. Ovom 32-godišnjaku je jednostavno 'puklo' preko noći, spakovao je kofere i napustio je klupski kamp na Marbelli bez da je ikome išta rekao.

Čelnici Espanyola pokušavaju doći do njega. Međutim, on se nikome ne javlja i nema namjeru da se vraća i da igra drugu ligu naredne sezone.

Danac navodno na ovaj način pokušava iznuditi raskid ugovora koji ga za tim iz Barcelone veže do ljeta 2025. godine. Navodno je opcija čak i kraj karijere i ta odluka je veoma izgledna.

Iskusni napadač je poznat kao jedan od najbogatijih fudbalera svijeta. On je prethodnih godina razvio nekoliko poslova u kojima je zaradio stotine miliona dolara. Navodno je težak više od 250 miliona dolara.

Oglasi

Njemu novac koji zarađuje u fudbalu apsolutno ništa ne znači. Tu je samo jer uživa u ovom sportu i vidjet ćemo hoće li se odlučiti na okončanje karijere ili će zaigrati negdje drugo. Jedno je sigurno - U Espanyol se ne vraća.

Martin Braithwaite je prošle sezone u dresu Espanyola odigrao 33 utakmice i zabio je deset pogodaka.

Vrhunac njegove karijere desio se 2019. godine kada je potpisao za Barcelonu. Tri sezone je bio član katalonskog kluba, no nikada nije bio prvi izbor u napadu.

Pored ovih klubova igrao je za Bordeaux, Middlesbrough, Leganes, Esbjerg i Toulouse, gdje je i ostavio najveći trag s 40 golova i 15 asistencija u 149 nastupa.

Za reprezentaciju Danske ovaj 32-godišnji napadač odigrao je 66 utakmica i postigao je 10 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije