Deschamps ga ponizio u finalu protiv Argentine, ali potez Barcelone će ga oduševiti

Dembele se uskoro vraća u katalonski klub

Deschamps ga ponizio u finalu protiv Argentine, ali potez Barcelone će ga oduševiti

Endin Čaušević

Ousmane Dembele našao se na meti velikih kritika zbog lošeg nastupa u finalu Svjetskog prvenstva zbog čega ga je Didier Deschamps iz igre izveo već u 41. minuti prvog poluvremena. Ipak, iz Barcelone su stali uz svog igrača i na odličan način mu pružili svoju podršku.

Dembele je bio standardan u početnoj postavi Francuske na Svjetskom prvenstvu u Kataru, ali mnogi smatraju da nije svojim igrama ispunio očekivanja.

To se posebno odnosi na finalnu utakmicu protiv Argentine koju je Dembele također počeo od prve minute, ali je na terenu proveo samo 41 minutu i Deschamps je odlučio da ga izvede iz ugre.

Dembele se nije proslavio u prvom poluvremenu i skrivio je penal za vodstvo Argentine, a nakon što je Angel Di Maria povisio na 2:0 selektor Francuske odlučio je reagovati.

Deschamps je izveo Dembelea i Oliviera Girouda iz igre iako mnogi smatraju da je mogao čekati poluvrijeme i nije trebao tako da ponizi tu dvojicu igrača.

Taj potez Dechampsa je Dembeleu itekako teško pao i francuski mediji su objavili da je nakon utakmice bio vidno razočaran i utučen što je svoj nastup u velikom finalu završio na takav način.

Oglasi

Dembele je dobio sedam dana odmora od Barcelone i iduće sedmice bi se trebao vratiti u katalonski klub i priključiti ekipi pred početak drugog dijela sezone.

Čelnici Barcelone su svjesni koliko je sva ta situacija u finalu potresla Dembelea i odlučili su da reaguju kako bi ga oraspoložili i pokazali da u klubu prema njemu imaju veliko poštovanje.

Naime, katalonski Sport objavio je da su iz Barcelone poslali Dembeleu podršku, a nakon toga su poručili da žele unaprijediti razgovore oko produženja ugovora, te se nadaju da će on pristati na uslove koje mu nude.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dembele je ljetos s Barcelonom produžio ugovor iako je bilo gotovo sigurno da napušta klub, ali se predomislio. Potpisao je saradnju do ljeta 2024. godine, ali u Barceloni žele da ponovo produže ugovor jer su itekako zadovoljni njegovim igrama.

Ovaj 25-godišnjak je u prvom dijelu sezone za Barcelonu u svim takmičenjima odigrao 20 mečeva, te je zabio pet golova i dodao sedam asistencija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi