Xaviju godina nije mogla gore završiti: Barceloni propao "završen" posao
FOTO: EPA

A mislili su da je sve gotovo

Xaviju godina nije mogla gore završiti: Barceloni propao "završen" posao

H. Zilić

Barcelona će ostati bez dugo najavljivanog pojačanja. Bernardo Silva neće postati član Barcelone iako su mnogi mediji prenijeli vijest da je to skoro gotova stvar.

Katalonski klub je odustao od dovođenja Silve, obzirom da se cijeli posao odužio, a i dosta toga u pregovorima nije išlo po planu.

Tako će Barcelona krenuti u potragu za novim igračem, a dolazak Silve je defnitivno prekrižen i u ljetnom prijelaznom roku 2023. godine.

Praktički do posljednjeg dana ljetnog prozora 2022. godine španski mediji tvrdili su da bi Barca mogla napraviti barem još jedno pojačanje. U tom kontekstu najviše se pričalo o Bernardu Silvi iz Manchester Cityja, koji je navodno bio i nestrpljiv te je želio da ide na Camp Nou.

Međutim Silva nije došao na Nou Camp, a nakon zatišja, stigao i je i kraj tim špekulacijama.

Oglasi

Portugalac je bio velika želja Xavija, jer bi se takav profil igrača uklopio u fiolozofiju koju preferira trener Barcelone.

Bernardo Silva je nogometaš Manchester Cityja od jula 2017. godine.

Barcelona ostaje na Ostrvu i okreće se novim željama navode španski mediji.

Navodno se razmatra mogućnost kupovine Trenta Alexandera-Arnolda iz Liverpoola, no sasvim je jasno da bi to bio mnogo teži zadatak i da je potrebno mnogo više novca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U timu sa Nou Campa bacili su radar i na neke fudbalere koji su pružali sjajne partije na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Priče o dolasku Josipa Juranoviću ispostavile su se netačnim, ali Barcelona je bacila oko na Mohammeda Kudusa iz Ajaxa, reprezentativca Gane koji je i velika želja Liverpoola.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

green_dragon
Ma yebo ovo.....dajte nam sta o Ivani Knol niste dugo nista o njoj pisali
3 0
herrr_remi
Poslije svjetskog prvenstva vraćamo se u realnost i smaranje novinara o Xaviju i nebuloznim špekulacijama Barsini transfera
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi