Martina: Romin rival je Džeki dolazio na adresu

Otkrio menadžer Silvano Martina

Martina: Romin rival je Džeki dolazio na adresu

Bh. reprezentativac Edin Džeko na početku nove sezone igra kao preporođen.

Peti ovosezonski gol u Seriji A postigao je protiv Intera (2:1), a riječi hvale na njegove igre imaju i italijanski mediji koji su nakon posljednje pobjede pisali kako je često osporavani Džeko na najbolji način odgovorio kritičarima

Da je Džeko u proteklom periodu sumnjao da je napravio dobar potez dolaskom u Romu potvrdio je i njegov agent Silvano Martina, koji je inače rođen u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. 

"Džeko je uvijek bio sjajan igrač. U početku mu nije bilo jednostavno jer je došao iz Engleske u kojoj se igra nešto drugačiji fudbal, a uz to došao je bio novi trener i morao se priviknuti na drugačiju vrstu taktike. Ponekad je potrebno vremena da se poklope neke stvari", kazao je Martina i nastavio:

Martina se prisjetio da je Džeko oduvijek bio tražena roba. Kada je igrao u Wolfsburgu 'na noge' mu je došao Adriano Galliani koji je bio odlučan da ga dovede u Milan. 

"Sjećam se kada je igrao u Wolfsburgu da mu je Galliani dolazio na adresu kako bi razgovarao sa njegovim roditeljima. Htio je pod svaku cijenu da ga dovede u Milan, ali onda je sa svojom ponudom došao Manchester City i na kraju je Džeko prešao u engleski Premiership."

Novinare je interesovalo da li je Džeko bio spreman da napusti Romu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Da, bilo je teških trenutaka, ali reagovao je profesionalno. Duboko u sebi je znao da će to prevazići i rekao mi je da će ove godine biti mnogo bolji", riječi su Martina koji također nastupa i legendarnog italijanskog golmana Buffona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi