Martinez: Asensio može sljedeće godine biti najbolji na svijetu

Fudbaler Bayerna hvali svog sunarodnjaka

Martinez: Asensio može sljedeće godine biti najbolji na svijetu

Javi Martinez, španski fudbaler koji nastupa za Bayern, nema dilemu oko toga ko je najveći talenat današnjice.

Govoreći za inostrane medije o fudbalerima kojima se proriče velika budućnost Martinez je posebno izdvojio svog sunarodnjaka Marca Asensija iz Reala, koji će, prema njegovom mišljenju, biti najbolji igrač svijeta sljedeće godine.

"Najveći talenat? U cijeloj Evropi za mene je Marco Asensio. Užitak je gledati ga kako igra. Posebno impresivno je to što važne utakmice igra na vrhunskom nivou. To smo već vidjeli u ovoj sezoni. Mislim da će sljedeće godine postati najbolji igrač na svijetu, ali to će zavisiti od njega", izjavio je Martinez.

Brzina, prodornost, pregled igre te ubojiti udarac – Asensio ima sve predispozicije da bi postao, kako bi Englezi rekli „the next big thing“ španskog, ali i svjetskog fudbala.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Koliko vrijedi najbolje mu je pokazao Real Madrid produženjem saradnje do 2023. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi