U Arsenalu propadao, sada osvojio Svjetsko prvenstvo i pravi transfer karijere

Sreća se osmijehnula Martinezu

U Arsenalu propadao, sada osvojio Svjetsko prvenstvo i pravi transfer karijere

Esmer Oštraković

Jedan od junaka Argentine na Svjetskom prvenstvu bio je golman Emilian Martinez. Osim što je branio sjajno, imao je ključnu ulogu kod raspucavanja jedanaesteraca.

Golman Aston Ville tako je sebi otvorio vrata velikog transfera, a navodno će u januaru napustiti klub jer želi igrati u većem klubu.

Proglašen je Martinez najboljim golmanom Svjetskog prvenstva, te mu je cijena skočila, a to odgovara i Aston Villi kako bi zaradila na njemu.

Iako ima trideset godina, Martinez je prije dvije godine potpisao za Aston Villu u koju je došao iz Arsenala gdje se nije naigrao.

Proveo je Martinez u Arsenalu osam godina, a upisao je samo 38 nastupa za taj period u dresu Topnika, što je jako loš učinak.

Sreću je odlučio potražiti u Aston Villi, sa kojom je potpisao ugovor do 2027. godine, ali čini se da će nakon samo dvije godine napustiti klub.

Oglasi

Gustavo Goni, agent Emiliana Martineza govorio je o potencijalnom transferu svog klijenta, te je otkrio da ga ne može dovesti svako.

"Danas ga može dovesti samo nekoliko timova. Razlog je naravno cijena koja mu je drastično skočila. Naš cilj je da ide u tim koji igra Ligu prvaka", rekao je Goni.

Martinez nikada u karijeri nije nastupio u Ligi prvaka, te bi mu se to moglo ostvariti tek sada, kada ima trideset godina.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Navodno su za njega zainteresovani brojni veliki klubovi, a jedan od njih je i Bayern koji ga vidi kao zamjenu za Neuera.

Ostaje da vidimo da li će Martinez već u januaru napustiti Aston Villu ili će ostati član kluba barem do narednog ljeta.

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Ko god ode iz AR567ALA, uspjeh je ZAGARANTOVAN, trofeji SAMI DOLAZE..Primjer je Henry(LIGA SAMPIONA), GIROUD(SVJETSKI PRVAK, LIGA EVROPE, LIGA SAPIONA, TALIJANSKA LIGA, NAJBOLJI STRIJELAC U ISTORIJI FRANCUSKE)..Evo MRTINEZ, svjetski prvak...a oni GRADE TIM, jos od kada je DRINA BILA MARKA .
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi