Martinez najavio pobjedu i objasnio zašto nema Nainggolana

Selektor Belgije o popisu igrača

Martinez najavio pobjedu i objasnio zašto nema Nainggolana

M. Šljivak

Roberto Martinez, selektor reprezentacije Belgije, saopštio je danas imena 27 fudbalera na koje računa u duelima kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv BiH i Kipra.

Na popisu španskog stručnjaka ponovo nema veznjaka Rome Radje Nainggolana. On je već određeno vrijeme van tima zbog ponašanja i tako će očigledno biti sve dok je Martinez na klupi Crvenih đavola.

Belgijski selektor je objasnio zašto nije pozvao Nainggolana, a usput je i najavio kako će u preostala dva meča ići na pobjedu.

"Razlog što nema Radje je jednostavan. Pozicia na kojoj igra je dobro popunjena i njegov izostanak je taktički potez. Imam sistem igre kojeg u ovom trenutku ne želim mijenjati. Je li ovo njegov kraj u reprezentaciji? Naravno da nije. Moj posao je da pratim igrače i na njega ću možda i računati u budućnosti", rekao je Martinez.

Najavio je kako njegova selekcija dolazi na Grbavicu po pobjedu, a tri boda će tražiti i protiv Kipra.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Ostale su nam još dvije utakmice i mi želimo nastaviti niz pobjeda.  Iako smo već ostvarili plasman na Svjetsko prvenstvo, bitno je da ostanemo u seriji pobjeda", istakao je selektor Belgije nakon što je objavio popis fudbalera.

Meč BiH - Belgija igra se na Grbavici 7. oktobra od 18 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi