Martinez primoran na improvizaciju

U petak spisak reprezentacije Belgije

Martinez primoran na improvizaciju

Reprezentacija Belgije već je ranije, i to među prvima osigurala nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji dogodine, no kako običaj nalaže moraju odigrati još dvije kvalifikacione utakmice. Baš moraju.

Prva je s Bosnom i Hercegovinom 7. oktobra na Grbavici, da bi tri dana kasnije kvalifikacije okončali na svome terenu protiv Kipra. 

Selektor Roberto Martinez svoj će spisak objaviti u petak poslijepodne, a izvjesno je da neće moći računati na nekoliko povrijeđenih ili tek oporavljenih igrača među kojima su Dembele, Fellaini, Benteke, Chadli i Kompany.

Osim toga nekoliko igrača nije standardno u svojim ekipama, što je za Martineza eliminacioni faktor. U svojim klubova ne igraju Vermaelen, Denayer i Mirallas.

Stoga nije isključeno da Martinez pošalje pozive na neke nove adrese. U odbrani bi se mogli obresti Timothy Castagne, desni bek koji je procvjetao u Atalanti iz Bergama i Christian Kabasele (Watford). Dedryck Boyata također bi mogao biti opcija.

U veznom redu ostaje da se vidi da li će selektor pozvati Radju Nainggolana te time riješiti nedoumice oko ovoga igrača, a iznenađenje na spisku mogao biti biti veznjak Sampdorije Dennis Praet.

Konačno, nakon što je krajnje neupitno odsustvo Bentekea, pitanje je da li će Martinez pozvati nekog od klasičnih gol-igrača, "sidraša" (Landry Dimata, Laurent Depoitre) Ili će odabrati tehnički potkovanije fudbalere koji mogu poslužiti i kao krila (Charly Musonda, Adnan Januzaj). Odgovor ćemo dobiti u petak poslijepodne.

Sigurni na spisku: Romelu Lukaku, Mertens, Courtois, Witsel, Mignolet, Alderweireld, Origi, Casteels, Batshuayi, Meunier, Dendoncker, Carrasco, Torgen Hazard, De Bruyne.

Upitni: Nainggolan, Kompany, Eden Hazard, Tielemans, Ciman, Vermaelen, Mirallas, Sels, Defour.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Moguća iznenađenja: Januzaj, Musonda, Depoitre, Kabasele, Praet, Dimata.

Nisu sigurni: Fellaini, Chadli, Dembelé.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti