Martinez: Nećemo prodavati u januaru
FOTO: EPA

Stones ipak ostaje

Martinez: Nećemo prodavati u januaru

Roberto Martinez je za britanske medije kazao da vjeruje da će najbolji igrači ostati do kraja sezone u Evertonu.

Nije tajna da za pojedine fudbalere Evertona vlada veliko interesovanje na tržištu, a među najtraženijima je defanzivac John Stones kojeg navodno želi u januarskom prijelaznom roku dovesti Chelsea. 

"Nećemo prodavati igrače u januaru, osim ako se ne radi o nekom koji nije igrao i za njega moramo da pronađemo rješenje. Ako vi pričati o našem najboljem igraču, nećemo ni razmišljati o prodaji", jasan je bio Roberto Martinez, koji je potom dodao: 

"Situacija je drugačija sada. Igrači shvataju da ne možete da ih prodajete na sredini sezone, osim ako ne možete da ih zamijenite novim fudbalerima. Napravili smo tim kako bismo vidjeli dokle ćemo dogurati za deset mjeseci. Januarski prijelazni rok ne dolazi u obzir." 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Everton u Premiershipu trenutno zauzima desetu poziciju, a u narednom kolu će na domaćem terenu ugostiti vodeći Leicester City. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.