Šta radi "Luđak" kada izgubi? Leži go na stolu...

A u posljednje vrijeme je itekako gubio

Šta radi "Luđak" kada izgubi? Leži go na stolu...

Marcelo Bielsa bi se mogao opisati kao ekscentrični fudbalski genije. "Luđak" je međutim nadimak pod kojim je poznat u fudbalskom svijetu.

Zahvaljujući dvojici Čileanaca koji su svojevremeno imali priliku igrati pod trenerskom palicom "luckastog" Argentinca saznali smo još stvari iz Bielsinog "repertoara". I sada možemo zaključiti da je Marcelo Bielsa u posljednje vrijeme često ležao go na stolu.

Njegovom Leedsu, iako je još uvijek u vrhu tabele Championshipa, baš i ne ide. Tako je Leeds u zadnjih šest kola Championshipa upisao četiri poraza, a Bielsa navodno ima običaj poslije neuspjeha svojih ekipa skunuti svu odjeću sa sebe, a nekada i go leći na stol.

To su otkrili Mark Gonzalez i Jose Pedro Fuenzalida koji su igrali pod Bielsom u vrijeme kada je on bio selektor Čilea.

Gonzalez se sjetio situacije nakon poraza od Ekvadora.

"Bielsa je ušao u svlačionicu. Bio je jako ljut, šetao je gore-dole, nije se obraćao nikome... Pored je bila druga svlačionica i on je tamo otišao. Ušli smo i vidjeli da je poptuno go, da leži na stolu za medicinske tretmane igrača i masaže. Ležao je tu kao da čeka operaciju. Ležao je 30-ak minuta potpuno go", izjavio je Gonzalez za Abrazo de Gol.

Bielsino ponašanje nakon poraza Čilea od Ekvadora nije bio izolovan slučaj. Sličnih scena se sjetio Fuenzalida - bilo je to nakon tijesnog poraza Čilea od Italije.

"Meni se to desilo nekoliko puta... Igrali smo dobro, ali smo izgubili od Italije", prisjetio se Fuenzalida, pa dodao:

"Bielsa se čak tukao sa trenerom Italije. Ušao je ljut u svlačionicu, a kada smo mi došli bio je jako ljut, hodao je okolo i skidao odjeću sa sebe."

Podjsetimo, Bielsa je trenersku karijeru počeo na klupi Newell's Old Boysa, da bi potom vodio Americu i Atlas u Meksiku, Velez, Espanyol, reprezentacije Argentine i Čilea, Athletic Bilbao, Marseille, Lazio, Lille i Leeds.

U Leeds je stigao na ljeto 2018., a engleska javnost se vrlo brzo upoznala sa "Luđakom".

Prvo je izazvao "Spygate" skandal sa špijuniranjem protivnika, pa je novinarima držao predavanje iz fudbalske taktike i tako dalje, i tako dalje...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi