Već znamo osam učesnika Svjetskog prvenstva u Rusiji
Foto: EPA

Kvalifikacije se privode kraju

Već znamo osam učesnika Svjetskog prvenstva u Rusiji

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo se širom svijeta privode kraju, pa tako već polako doznajemo reprezentacije koje će narednog ljeta igrati u Rusiji.

Do sada je kroz kvalifikacije sedam timova matematički obezbijedilo svoje mjesto među 32 najbolje selekcije svijeta i, kada im pridodamo domaćina turnira Rusiju, dolazimo do brojke od osam reprezentacija koje će se sigurno takmičiti na Mundijalu.

Mjesto na Svjetskom prvenstvu obezbijedili su: Rusija, Belgija (Evropa), Iran, Japan, Južna Koreja, Saudijska Arabija (Azija), Meksiko (Sjeverna/Centralna Amerika) i Brazil (Južna Amerika).

Nekoliko reprezentacija se nalazi nadomak plasmana na Mundijal, a među njima je npr. Srbija kojoj je potreban još samo jedan bod u preostale dvije utakmice. Na milimetar do plasmana su Njemačka, Španija, ali i još neke selekcije sa ostalih kontinenata.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Na Svjetskom prvenstvu u Rusiji će igrati 32 reprezentacije, a najviše predstavnika će imati Evropa (14). Afrika će imati pet sigurnih predstavnika, Južna Amerika četiri sigurna + jedan kroz baraž (?), Azija četiri sigurna + jedan kroz baraž (?), CONCACAF tri sigurna + jedan kroz baraž (?), Okeanija jedan kroz baraž (?).

Svjetsko prvenstvo će se igrati od 14. juna do 15. jula 2018. godine, a mi se još uvijek nadamo da ćemo tamo ipak vidjeti i reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi