Martinez vodi Belgiju u Katar

Produžena saradnja

Martinez vodi Belgiju u Katar

Ugovor selektora Roberta Martineza sa Fudbalskim savezom Belgije trebao je važiti do ljeta i kraja Evropskog prvenstva - koje se trebalo održati ove godine.

Evropsko prvenstvo je zbog pandemije novog koronavirusa odgođeno za 2021. godinu, pa je postojala šansa da Martinez po isteku ugovor napusti svoju poziciju bez da ga više vidimo na kormilu Crvenih đavola.

To se, međutim, neće desiti.

Brojni belgijski mediji prenose da je novi ugovor između saveza i Martineza potpisan i to do 2022. godine. Istina, još uvijek se čeka zvanična potvrda.

Tako će Martinez Belgijance voditi i na narednom EP-u, ali i na putu ka Mundijalu u Kataru i vrlo vjerovatno na završnoj smotri najboljih svjetskih selekcije 2022. godine.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Roberto Martinez je na klupi Belgije proveo period od 2016. godine u kojem se ova selekcija etablirala kao svjetska fudbalska sila.

Nekadašnji trener Evertona se može pohvaliti sjajnim omjerom od 2016. i preuzimanja kormila selekcije Belgije. Od tada su Crveni đavoli odigrali 43 utakmice, a Martinez ih je vodio do omjera od 34 pobjede, šest remija i samo tri poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije