Roberto Martinez spreman za potpis!

Nakon odgođenog Evropskog prvenstva

Roberto Martinez spreman za potpis!

A. Čaušević

Robertu Martinezu ugovor sa reprezentacijom Belgije ističe sredinom jula, odnosno nakon završetka prvobitno planiranog Evropskog prvenstva koje je u međuvremenu pomjereno za 2021. godinu.

Odgodom Evropskog prvenstva za još jednu godinu profitirao je Martinez koji će u narednom periodu produžiti ugovor s Belgijom na još jednu godinu, odnosno do kraja Eura.

Prema pisanju španskog lista AS Martinez je spreman za potpisa novog ugovora kako bi vodio selekciju Crvenih đavola na narednom velikom takmičenju.

"Čuo sam se s predstavnicima Saveza, sačekat ćemo još malo da vidimo šta se dešava i onda ćemo saopštiti definitivnu odluku", rekao je 46-godišnji stručnjak.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Martinez je na klupu Belgije sjeo u augustu 2016. godine. Tu reprezentaciju je do sada vodio na 43 utakmice. Najveći uspjeh ostvario je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine kada su Crveni đavoli bili treći.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi