Mogao je biti među "najvećim": Moj život je bio pun požude i grijeha, a onda sam upoznao Boga
FOTO - EPA

Jackson Martinez uživa u penziji

Mogao je biti među "najvećim": Moj život je bio pun požude i grijeha, a onda sam upoznao Boga

A. Beganović

Svojevremeno je važio za jednog od najboljih napadača na svijetu, ali nikada nije napravio karijeru kakva mu se predviđala.

Radi se o kolumbijskom napadači Jacksonu Martinezu koji je svoje najbolje partije pružao u višestrukom portuglaskom prvaku Portu.

Nakon tri fenomenalne sezone u ovom klubu prešao je u Atletico Madrid, no tamo nije ispunio očekivanja. Samo godinu nakon dolaska preselio je u Kinu u redove Guangzhoua, a prošle godine je karijeri okončao u Portimonenseu.

Godinu nakon što je i službeno okončao karijeru za kolumbijske medije je dao intervjuu u kojem je istakao da su žurke, alkohol i neke druge zabranjene suspstance bile smisao njegovog života.

"Moj život je bio pun požude i grijeha. Uživao sam u takvom životu, uživao sam u grijehu jer to tada nisam tako vidio. Smatrao sam to normalnim, nešto što zapravo svi rade", rekao je Martinez.

Potražite više informacija na temu La Liga:

No, kolumbijski napadač se nakon nekoliko godina života prepunog grijeha okrenuo vjeri.

"Nećete vidjeti Boga dok on ne bude jedini kojeg imate, pa sam se odlučio usredotočiti na njega. U mom slučaju počeo sam osjećati da su prijateljstva stečena na zabavam, okružena alkoholom, cigaretama i mnogim drugim stvarima, zapravo lažna", zaključio je Martinez.

Top Komentari

Karlosicroberto
De pa poselamit ces ga
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi