Mašić i Vidović najbolji strijelci 1. lige FBiH

Nakon što je završena sezona

Mašić i Vidović najbolji strijelci 1. lige FBiH

Krajem prošlog mjeseca službeno je završena sezona i u 1. ligi Federacije BiH.

Najjači rang u Federaciji BiH je zbog pandemije koronavirusa zaustavljen početkom marta nakon kompletiranog 16. kola, a iako je bilo naznaka da bi se sezona mogla nastaviti, do toga nije došlo.

Nakon što su se klubovi već ranije izjasnili o tome da ne žele nastavak prvenstva, donesena je očekivana odluka da se spusti zavjesa na sezonu i da se novim prvakom, prema tabeli, proglasi sarajevski Olimpik.

Kada je u pitanju lista strijelaca ovog takmičenja, prvo mjesto podijelili su Anes Mašić iz GOŠK-a i Antonio Vidović, koji je do zime igrao za Orašje, a do 16. kola obojica su postigla po deset pogodaka.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Iza njih su Denis Žerić (Goražde), Kosta Bajić (Bratstvo) i Dženan Haračić (Metalleghe) sa po devet pogodaka, a potom slijede Zajko Zeba (Olimpik), Anes Nuspahić (Jedinstvo), Ognjen Stjepanović (Olimpik) i Mirza Kovač (Zvijezda) koji su po sedam puta tresli protivničku mrežu.

U ovom trenutku još nije poznato kada bi mogla početi naredna sezona u 1. ligi Federacije BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi