Mašić nakon pobjede protiv Sarajeva: "Presretan sam"

Debitovao u dresu Širokog Brijega

Mašić nakon pobjede protiv Sarajeva: "Presretan sam"

E. Čaušević, foto: S. Bošković

Fudbaleri Širokog Brijega plasirali su se u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercergovine. 

Široki je sinoć na Pecari u osmini finala nakon preokreta uspio savladati Sarajevo sa 3:2. Meč je obilježilo nekoliko incidenata, a utakmica je bila i prekinuta kada su domaći navijači pogodili u glavu Anela Hebibovića tvrdim predmetom.

No, na kraju je Široki Brijeg upisao pobjedu i izborio plasman u četvrtfinale. Debi u dresu ovog kluba upisao je i Ilija Mašić koji je ušao u igru s klupe za rezervne igrače.

Nakon utakmice Mašić je poručio da je presretan zbog pobjede i plasmana dalje, te da je meč završen bolje nego što su očekivali.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Presretan sam zbog pobjede i prolaska dalje. U zadnjih 10 dana ostvarili smo tri impresivne pobjede. Međutim, ova protiv FK Sarajevo imala je dodatnu težinu jer je kup utakmica, a protivnik odličan. Ipak, iskoristili smo prednost domaćeg terena i zasluženo prošli dalje. Iskreno, nisam zamišljao službeni debi u ovako odličnoj utakmici, na kraju je ispalo bolje od očekivanog. Moram priznati kako sam u prvih desetak minuta hvatao ritam utakmice budući da sam ušao bez zagrijavanja. No, u drugom sam poluvremenu uz pomoć suigrača uhvatio pravi ritam, upisao i asistenciju Dominiku Kovačiću za izjednačujući pogodak. Želim se zahvaliti stručnom stožeru i svim suigračima na podršci. Nadam se kako ćemo nastaviti odličan niz i već u subotu protiv Čelika upisati nove bodove", rekao je Mašić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

seibeg
stoko jedna, nabiće vas Čelik, pobijediti možete samo na prepad i uz pomoć sudija, fujjj najgori klub u BiH,
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi