Mašić zablistao na putu do titule: Dugo smo se nadali peharu, odlučio je drugi dio sezone
Mladi napadač vjeruje u svoje kvalitete i jedva čeka ponovni rad sa seniorskim timom

Sjajni mladi napadač uskoro u seniorskom timu

Mašić zablistao na putu do titule: Dugo smo se nadali peharu, odlučio je drugi dio sezone

S. Mlaćo

Titula prvaka stigla je za vikend u Mostar. Iako su je mnogi priželjkivali u seniorskoj konkurenciji, to se ipak nije desilo, već su pehar podigli juniori Plemića.

Sasvim zasluženo izabranici Nenada Gagre pokazali se najviše, a prvi strijelac nada Zrinjskog kolo prije kraja sezone je talentovani Anes Mašić koji je postigao 12 pogodaka.

Mašić je imao problema sa povredom zadnje lože, ali i pored toga pokazao je svoje kvalitete i na kraju sigurno bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje titule.

"Titula je konačno stigla u Mostar. Dugo smo je iščekivali, davali svoj maksimum cijelu sezonu i na kraju osvojili to prvo mjesto. Imali smo samo tri poraza i dvije neriješene utakmica i to je zaista velika stvar za nas. Bilo je na početku loših utakmica gdje nismo pokazali kvalitete, ali nakon toga smo uvezali osam ili devet pobjeda i završili drugi na polusezoni. U drugom dijelu smo bili još bolji, te upisali samo jedan poraz i remi. Sve ostale utakmice smo dobili, a mislim da je odlučio kolektiv, htijenje, zalaganje na svakoj utakmici", priča Mašić za SportSport.ba.

Zadovoljan je svojim igrama. Iskustvo rada sa prvim timom dovoljno je mu je pomoglo u borbi sa svojim vršnjacima. Sjajan osjećaj za gol, velika borbenost, te discplina u igri krase ovog mladića.

"Trenutno sam prvi strijelac ekipe sa 12 pogodaka, s tim da sam odmarao skoro cijelu prvu polusezonu radi povrede zadnje lože. Hvala Bogu to me nije spriječilo da se uspješno vratim i radim svoj posao, a to je svakako postizanje pogodaka".

Duel za vikend protiv Travnika biće posljednji za Mašića u dresu juniora Zrinjskog.

"Ostalo je još jedno kolo, a mi idemo u Travnik rasterećeni i sa željom da sezonu mirno privedemo kraju. Da, posljednji meč za mene jer izlazim iz juniorske selekcije. Svakom igraču kada izlazi iz juniora želja je da se priključi prvoj momčadi i nadam se da će mi se to i ostvariti. Optimista sam i uvjeren sam da bi imao šta pokazati i u radu sa starijim kolegama", dodao je Mašić za SportSport.ba.

Mašić je već ranije imao priliku raditi sa prvim timom Zrinjskog, a sada se očekuje da će konačno dobiti pravu šansu. U redovima Mostaraca svjesni su da imaju pravog dragulja pred kojim je svijetla budućnost.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Zanimljivo da je ovog talentovanog napadača na radaru ima i njemački Werder Bremen, čiji je skaut legendarni Husnija Fazlić to i priznao u razgovoru za SportSport.ba. vođenom sredinom marta.

"Istina, već neko vrijeme mladi Mašić je na listi mladih nogometaša za koje je klub iz Bremena zainteresiran“ – otpočeo je Fazlić i nastavio: - „Moj zadatak ispred kluba bio je pogledati tu utakmicu i prenijeti impresije o njemu i mogu reći da sam jako zadovoljan onim što sam vidio. Sama utakmica bila je jako čvrsta i borbena, a kod Mašića sam uočio dosta kvaliteta i predispozicija koje bi u danima pred njim od njega mogle učiniti pravog igrača. No za to će biti potrebno mnogo rada naravno, osjetljive su to godine za igrača, možda i najbitnije. Anes ima „ono nešto“, usudit ću se i reći da me podsjeća na Džeku, uostalom, znam o čemu pričam, bio sam involviran u Edinov transfer u Wolfsburg i jako sam upućen u njegovu karijeru još od mladih dana“, probranim riječima govorio je popularni Hune o mladom nogometašu Plemića.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Mirko
Osvojili titulu ali nijedan igrač Zrinje nije pozvan u mladu reprezentaciju!Nasa posla!
1 0
che_guevara1
Ivor Krešić je odbio poziv !
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi