Barca na nogama, stigao je 'Mali Tigar' - "Fenomeno, jedini pravi nasljednik Ronalda"

Vitor Roque predstavljen

Barca na nogama, stigao je 'Mali Tigar' - "Fenomeno, jedini pravi nasljednik Ronalda"

Midhat Šljivak

Katalonski velikan Barcelona predstavila je danas novog fudbalera. Mladi Brazilac Vitor Roque (18) ozvaničen je kao novi član kluba.

Vitor Roque od danas je zvanično novi fudbaler Barcelone. Katalonci su dogovor o njegovom transferu s Athletico Paranaenseom postigli još ljetos, bilo je planirano da Brazilac stigne u klub tek u junu, ali su problemi s povredama unutar tima doveli do njegovog ranijeg dolaska.

'Mali Tigar' je danas zvanično predstavljen. Pojačat će ofanzivni dio ekipe i bit će direktna konkurencija Robertu Lewandowskom.

Barca je za usluge ovog 18-godišnjaka izdvojila 45 miliona eura, a mladi napadač će zarađivati tri miliona eura na godišnjem nivou.

Tigrinho je karijeru započeo u Americi Mineiro, nastavio u Cruzeiru, a od 2022. godine je postao član Athletica, gdje je postigao 28 golova u 81 nastupu.

Oglasi

Debitovao je i za reprezentaciju Brazila u meču s Marokom i predviđa mu se velika karijera.

Roque može biti novi Ronaldo Nazario

Sportski radnik Gustavo Grossi smatra da Vitor Roque može dostići nivo legendarnog Ronalda Nazarija.

Grossi je impresioniran onim što Tigrinho radi na terenu. Uvjeren je kako će uspjeti u Evropi.

"Fenomeno. Ne treba više ništa reći. On je jedini fudbaler koji zaista može postati novi Ronaldo Nazario. Ima sve što je imao Ronaldo - brzinu, tehniku, vrhunsku završnicu i iznadprosječan pobjednički karakter", govori Grossi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sada će ovaj momak imati šansu da se pokaže na velikoj sceni. Debi za Barcelonu trebao bi imati 4. januara u meču s Las Palmasom.

Ako ga krenu golovi Robert Lewandowski bi se sasvim sigurno mogao zabrinuti za svoje mjesto u početnom sastavu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti