Izašao na prazan Stamford Bridge, a suze u njegovim očima najbolje opisuju užasnu nepravdu

Navijači znaju da on to nije zaslužio

Izašao na prazan Stamford Bridge, a suze u njegovim očima najbolje opisuju užasnu nepravdu

E. Čaušević

Chelsea je jučer remijem protiv Newcastlea (1:1) završio jednu od najlošijih sezona u posljednjih 20 godina, a jasno je da londonski klub tokom ljeta očekuju ogromne promjene. Bit će ih dosta i u igračkom kadru, a jedan od igrača jučer je izašao na prazan Stamfrod Bridge kako bi se čini se oprostio od ovog stadiona čime je potvrdio svoj odlazak.

Chelsea je u potpunosti zakazao ove sezone i igrao ispod svakog nivoa zbog čega ovaj klub iduće sezone nećemo gledati na evropskoj sceni što dovoljno govori o očajnim rezultatima Plavaca iz Londona.

Sigurno je da su na Stamford Bridgeu jedva čekali da se ova sezona završi kako bi "zasukali rukave" i krenuli i totalni remont koji je itekako potreban.

Jasno je da će biti dosta promjena u igračkom kadru Chelseaja, a veliki posao na ljeto očekuje čelnike kluba i Mauricija Pochettina koji će prema svemu sudeći biti novi trener londonskog kluba.

Već je otprilike poznato koji igrači bi mogli da napuste klub, a tu je i ime čovjeka koji je ponikao u Chelseaju. Riječ je o Masonu Mountu koji će čini se napustiti Chelsea, a nakon jučerašnje utakmice to je samo dodatno potvrđeno.

Iako je Mount dijete ovog kluba i igrač s velikim potencijalom odlučio je da je vrijeme za odlazak što je itekako razočaralo navijače Chelseaja.

Oglasi

On je razočaran što ove sezone nije imao ni približnu minutažu kao prethodnih, a najviše smatra da je velika nepravda što klub želi da ga proda i zaradi novac na njemu kako bi na ljeto dovodili nova pojačanja.

Mount bi karijeru mogao nastaviti u Manchester Unitedu koji je pokazao najveći interes za njega. Navijačima nije jasno zašto Chelsea želi da proda ovog igrača koji je prethodnih sezona bio standardan, no očito je da je odluka već pala.

To se vidjelo i nakon jučerašnje utakmice protiv Newcastlea kada je Mount sačekao da se isprazne tribine Stamford Bridgea, a zatim je izašao na stadion i napravio puni krug uz dosta emocija što najbolje pokazuje koliko je vezan za ovaj klub.

[twitter]https://twitter.com/UtdChronicle/status/1663075537479245827[/twitter]

Mnogi su to shvatili kao njegov oproštaj od Chelseaja i jasan znak da Mount zaista na ljeto odlazi iz londonskog kluba.

Pojedini saigrači vidjeli su koliko je Mountu teško i odlučili su mu pružiti podršku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

[twitter]https://twitter.com/topcrnr/status/1662952919975460865[/twitter]

Ovaj 24-godišnjak je u dosadašnjoj karijeri odigrao čak 195 utakmica za Chelsea i bio je dio ekipe koja je prije dvije godine osvojila trofej Lige prvaka.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Dkl999
Ove sezone je bio veoma loš. A osnovni razlog zašto klub želi da ga proda jeste taj što on ne želi da produži ugovor koji mu ističe sljedeće sezone. Postavio je nerealne zahtjeve i male su šanse da će doći do produžetka ugovora.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi