Zinedine Zidane napušta Real Madrid?

Zna se šta mu je želja

Zinedine Zidane napušta Real Madrid?

E. Čaušević

Fudbaleri Real Madrida poraženi su sinoć od Chelseaja sa 2:0 i oprositli su se od Lige prvaka za ovu sezonu.

Londonski klub je na svom terenu slavio sa 2:0 i s ukupnih 3:1 plasirao se u finale Lige prvaka koje se igra 29. maja u Istanbulu, a već je poznato da će Chelsea odmjeriti snage protiv Manchester Cityja.

Real Madrid nije oduševio sinoć svojom igrom na Stamford Bridgeu, a to se posebno odnosi na drugo poluvrijeme u kojem su Plavci jednostavno dominirali.

Međutim, u kraljevskom klubu mogu biti zadovoljni što su došli do polufinala s obzirom na turbulentnu sezonu. Real se provukao kroz grupnu fazu, ali na kraju su uspjeli da dođu na korak od finala.

Za Real Madrid sada predstoji žestoka borba za titulu prvaka Španije gdje su čini se trenutno u veoma dobroj situaciji u odnosi na Atletico Madrid i Barcelonu.

Ipak, jasno je da će Florentino Perez na ljeto morati praviti promjene u ekipi jer čini se da je Zinedine Zidane izvukao maksimum u igračima koje ima na raspolaganju već nekoliko godina.

Oglasi

Također, španski mediji danas su objavili da čak i francuski stručnjak razmišlja o odlasku na kraju ove sezone. Zidane ima želju da bude selektor Francuske i navodno to bi se moglo ostvariti nakon Evropskog prvenstva.

Mundo Deportivo je objavio danas da u svlačionici Real Madrida imaju osjećaj da Zidane na kraju sezone napušta klub jer se ponaša kao prije nekoliko godina kada je napustio trenersku poziciju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zidane je s Real Madridom ostvario zaista odlične rezultate i očito je da želi u svojoj karijeri novi izazov. Nedavno je priznao da mu je san da jednog dana vodi selekciju Francuske.

"Nacionalni tim Francuske je cilj i to sam rekao kada sam počeo da se bavim trenerskim poslom prije deset godina. Ipak, još sam u Realu i vidjet ćemo šta će biti u budućnosti", rekao je Zidane nedavno.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Vela82
Ne dovode nikog, drze sve isto. Dovedu u jednoj godini likove koji imaju po 19-20 godina, od kojih se ne moze ocekivati puno
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi