Cassano žestoko opleo po Allegriju: "Istovarit će go**a po ostalima, igraju kao smeće.."

Bez dlake na jeziku

Cassano žestoko opleo po Allegriju: "Istovarit će go**a po ostalima, igraju kao smeće.."

E. Oštraković

Juventus je u četvrtak izgubio od Seville, te je tako eliminisan u polufinalu Evropske lige i sezonu će završiti bez osvojenog trofeja.

Bivši italijanski reprezentativac Antonio Cassano je upravo zbog svega toga žestoko kritikovao trenera Juventusa, Massimiliana Allegrija.

Zasluženo je Sevilla prošla dalje. Odigrali su dobro, znali su šta hoće. Bila je to utakmica koju je igrala samo jedna ekipa od početka do kraja, a to je domaći tim. Juventus je imao dvije kontre, dvije šanse iz prekida, zabili su gol i zatvorili se", rekao je Cassano, te je dodao:

"Juve je takav, odu u Ligu prvaka pa izgledaju kao smeće, odu u Evropsku ligu i ista stvar se dogodi", rekao je Cassano.

Za kraj je rekao i šta će uraditi Allegri.

"Ovo je posljedica, neće ništa osvojiti. Allegri će istovariti go**a po ostalima, pričat će o poteškoćama. Dvije godine nisu odigrali pristojnu utakmicu, izgledaju kao smeće i sada su ispali iz Evropske lige", završio je Cassano.

Oglasi

Kada je riječ o utakmici koja je odigrača u četvrtak, Juventus je imao vodstvo, ali su na kraju eliminisani iz Evropske lige.

Massimiliano Allegri je u 63. minuti u igru ubacio Dušana Vlahovića i Federica Chiesu. Izmjena mu se isplatila jer je Vlahović samo dvije minute kasnije postigao majstorski gol za vodstvo gostiju od 1:0.

Kratko je trajalo slavlje Stare torinske dame. Sedam minuta nakon vodstva primili su gol, a prekrasno je pogodio Suso za izjednačenje rezultata na 1:1.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Potom se igra malo smirila, a u 90. minuti Szczesny vadi novi pokušaj El Nesyrija i tako je krunisao sjajnu noć na golu. Ostalo je na kraju 1:1 i utakmica je otišla u produžetke.

Chiesa je prvi prijetio u produžetku, nije zabio, a u 95. minuti Sevilla dolazi do vodstva. Gil ubacuje, a Erik Lamela fenomenalno glavom postiže gol za 2:1 i erupciju oduševljenja na Pizjuanu.

Top Komentari

HarisADP
Tako je, bravo!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi