Mudro čekaju kraj sezone kako bi uništili Juventus - Oduzet će im dovoljno bodova da ne idu u Evropu
Torinskom timu će gotovo sigurno biti oduzeti bodovi i neće igrati u Evropi (Foto: EPA)

Nevjerovatna odluka

Mudro čekaju kraj sezone kako bi uništili Juventus - Oduzet će im dovoljno bodova da ne idu u Evropu

Midhat Šljivak

Torinski Juventus u junu će saznati konačnu kaznu u slučaju finansijskih malverzacija zbog kojih im je ove sezone prvo oduzeto, a zatim vraćeno 15 bodova. Tužilaštvo je ponovo pokrenulo proces, ovog puta će na sud mudro nakon okončanja sezone kako bi im se izrekla kazna kojom bi Stara dama ne bi mogla igrati evropska takmičenja.

Juventus će kroz prvenstvo izboriti plasman u Ligu prvaka, ali zbog procesa koji je protiv njih pokrenut zbog finansijskih malverzacija, izvjesno je da Bianconeri neće igrati u ovom takmičenju naredne sezone.

Sudska odluka o kazni za Juventus i eventualnom oduzimanju bodova torinskom velikanu bit će donijeta u junu, baš u pravo vrijeme da pomno izračunaju koliko je dovoljno oduzeti bodova da Juve ne ide u Evropu.

Pretpostavlja se da će kazna biti 12 ili 13 bodova. To bi trebalo biti dovoljno da ih se izbaci iz Evrope i ovo je svakako poprilično kontroverzna odluka protiv najvećeg italijanskog kluba.

Juventus je trenutno na drugom mjestu italijanske Serije A. Na tri kola prije kraja imaju 69 bodova, no izvjesno je već da na toj cifri neće ostati.

U pratnji Stare dame su Inter sa 66, Lazio sa 65, Milan sa 61, te AS Roma (59) i Atalanta (58). Svi oni se bore za plasman na evropsku scenu i izgleda da će na račun Bianconera tamo svi i igrati.

Oglasi

Zašto je kažnjen Juve?

Juventus je kaznu oduzimanja bodova dobio nakon što je u akciji 'Prizma' otkriveno kako je bilo finansijskih malverzacija i tajnih plaćanja igrača tokom pandemije koronavirusa.

Stara dama je isplaćivala određene novčane iznose u tajnosti na račun svojih fudbalera i to je na kraju rezultirali oduzimanjem bodova te drakonskim kaznama za njihove nekadašnje funkcionere.

Tako je nekadašnji sportski direktor Fabio Paratici kažnjen suspenzijom iz fudbala od dvije i po godine, a bivši predsjednik Andrea Agnelli na dvije godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dvije godine suspenzije dobio je i Maurizio Arrivabaene, Federico Cherubini na godinu i četiri mjeseca, a Pavel Nedved na osam mjeseci.

Žalbe za poništenja kazne odbijena su za Agnellija, Paraticija, Cheribinija i Arrivabaene, dok je Pavelu Nedvedu ukinuta suspenzija od osam mjeseci.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
A sta cemo sa barcelonom. Sistematski 17 godina su placali sudije , i nikom nista. barcelona i njen pokrovitelj Negreira su uradili najvecu pljacku u historiji svih sportova.
2 0
Meleee
Oduzeti im bodove i zabraniti transfere narednih 5 godina... Dosta više malverzacija stare kur***!!
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi