Juventus otpustio Allegrija!
Kraj saradnje nakon tri godine (AP Photo/Armando Franca)

Nakon tri godine

Juventus otpustio Allegrija! · Zvanično

Midhat Šljivak

Massimiliano Allegri više nije trener Juventusa. Rukovodstvo torinskog velikana odlučilo se pred sami kraj sezone rastati s 56-godišnjim stručnjakom i danas mu je uručen otkaz.

Nakon tri skromne godine na klupi Juventusa Massimiliano Allegri je konačno dobio otkaz. Na današnjem sastanku saopšteno mu je da je slobodan i da više nije trener najvećeg italijanskog kluba.

Na ovaj potez čelnici Stare dame su se odlučili nakon njegovog neshvatljivog ponašanja tokom finala italijanskog Kupa, kada je razbijao sve oko sebe, prijetio sudijama i novinarima, zbog čega je kažnjen s dvije utakmice suspenzije.

Allegri je danas završio svoj drugi mandat na klupi Bianconera. U klub je stigao 2021. godine i uspio je osvojiti samo jedan trofej.

Navijači su dugo tražili njegov odlazak. On se konačno i desio i sada Stara dama planira budućnost bez njega.

Oglasi

Max Allegri je u protekle tri godine ekipu vodio u 149 utakmica. Ostvario je 80 pobjeda, 34 remija i 35 poraza.

Prethodno je vodio Juve u periodu od 2014. do 2019. godine. To je bio period dominacije Bianconera italijanskim fudbalom, pa je Allegri uzeo pet titula prvaka i četiri trofeja Kupa. Dva puta je igrao finale Lige prvaka. U tom periodu je ekipu vodio u 271 utakmici i ostvario je učinak od 191 pobjede, 43 remija i samo 37 poraza. 

Ekipu bi u preostale dvije utakmice protiv Bologne i Monze trebao predvoditi trener juniorskog tima i legenda torinskog tima Paolo Montero.

Thiago Motta preuzima Juventus

Novi trener Juventusa u narednoj sezoni bit će Thiago Motta. S aktuelnim trenerom Bologne dogovorena je trogodišnja saradnja.

Oglasi

41-godišnji stručnjak napravio je fenomenalan posao s Bolognom. Odveo je ovaj klub u Ligu prvaka, ekipa igra fenomenalno, te je brazilsko-italijanski trener privukao veliku pažnju na sebe. Na kraju je on prihvatio poziv Juventusa.

Zvanično će Motta postati novi trener od 1. jula, a klub će se potruditi da mu osigura igrače koje želi dovesti u svoje redove. On je već u kontaktu sa sportskim direktorom Cristianom Giuntolijem i zajedno slažu tim za novu sezonu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juve silno želi da se vrati na tron italijanskog fudbala. Mottu vide kao pravi izbor za trenera i on će povesti Bianconere prema novim trofejima.

Prethodne četiri godine Juve nije uspio doći do titule. Gledao je kako slave Inter, Milan i Napoli, no sada su spremni za veliki povratak na čelu s fantastičnim Mottom na klupi.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

juve10
Hvala bogu, bar se nadam da neću zaspati iduću utakmicu
0 0
Alenizmostara
E haj zaspi večeras...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti