Allegri kakvog niste vidjeli: Nije mogao kontorlisati emocije

U duelu protiv Freiburga

Allegri kakvog niste vidjeli: Nije mogao kontorlisati emocije

H. Zilić

Juventus nastavlja evropski put u Evropa ligi. U revanš duelu osmine finala savladali kao gosti Freiburg sa 1:0 i sa ukupnih 3:0 prošli dalje.

Golove za Juve postigli su Vlahović iz penala u 45. minuti i Chiesa u petoj minuti sudijske nadoknade (95').

Juventus je rekli bi odigrao rutinski mada bilo je trenutaka koji nisu zadovoljil i Massimiliana Allegrija.

Tako je trener Juventus burno reagovao kod jedne situacije gdje je njegova ekipa loša odigrala akciju.

Allegri je je totalno polduio i rijetko ga možemo vidjeti u takvoj situaciji.

Naravno, video je odmah postao hit na društvenim mrežama.

Oglasi

Neki komentar su čak bili i u šaljivom tonu dok su neki išli u ozbiljnijem pravcu, sve u svemu pokupio je Allegri svoje minute večeras.

Ono najbitnije za Juventus, plasirali su se u četvrtinu finala Evropa lige i sada čeakju protivnika u žrijebu.

Manchester United i Juventus sigurni, Shakhtar doživio jedan od najvećih poraza u historiji kluba

Manchester United opravdao je ulogu favorita i u uzvratnoj utakmici protiv Betisa, te su ostvarili minimalnu pobjedu od 1:0. Već nakon prve utakmice u Engleskog bilo je jasno da će Manchester United izboriti prolaz u narednu fazu takmičenja jer su slavili sa 4:1. U revanš utakmici slavili su sa 1:0, a jedini gol viđen je u drugom poluvremenu. Igrala se 56. minuta kada je Rashford postigao gol nakon asistencije Casemira.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Fenerbahče je slavio protiv Seville sa 1:0, ali je tim iz Španije ipak prošao dalje. Valencija je sa bijele tačke u 41. minuti postigao jedini gol. Ta pobjeda na kraju nije bila dovoljna Fenerbahčeu da prođe dalje jer su u prvoj utakmici u Španiji poraženi sa 2:0.

Feyenoord je nakon prve utakmice protiv Shakhtara koja je završena 1:1 bio favorit u uzvratu, ali rezultatu koji je viđen se niko nije mogao nadati. Domaća ekipa je slavila sa čak 7:1. Prvi gol viđen je evć u 9. minuti utakmice kada je Gimenez pogodio za vodstvo Feyenoorda. U 24. minuti bilo je 2:0, a pogodio je Kokcu. Isti igrač je u 38. minuti postigao svoj drugi, a Feyenoordov treći gol i već tada je bilo jasno ko ide dalje. Na samom otvaranju drugog poluvremena Feyenoord preko Idrissija postiže gol za 4:0. Isti igrač je u 60. minuti povisio na 5:0. Šesti gol za domaću ekipu postigao je Jahanbakhsh u 64. minuti, a tri minute kasnije bilo je 7:0 kada je gol postigao Danilo. Konačan rezultat utakmice postavio je Kelsy koji je postigao utješni gol za goste u 87. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi