Sudijska odluka iz Torina o kojoj bruji svijet: Allegri sam izašao s terena zbog onog što se desilo
Kontroverzna situacija dešavala se u posljednjim sekundama utakmice u Torinu (Foto: Screenshot)

Je li Juventus oštećen?

Sudijska odluka iz Torina o kojoj bruji svijet: Allegri sam izašao s terena zbog onog što se desilo

M. Šljivak

Juventus i Nantes remizirali su u Torinu (1:1) u duelu play-offa Evropske lige, ali pravi skandal desio se u posljednjim sekundama utakmice kada je Stara dama, po mišljenju mnogih, pokradena od strane portugalskog sudije Joaoa Pinheira.

Juventus nije uspio da savlada Nantes u Torinu. Bilo je 1:1, Stara dama je promašila veliki broj šansi, a u sudijskoj nadoknadi su Bianconeri su po mišljenju brojnih ljubitelja fudbala opljačkani za čist penal od strane portugalskog sudije koji se zove Joao Pinheiro.

Stara dama je pritiskala Nantes. Tražio se drugi gol i zatim je u 95. minuti došlo do nevjerovatne scene u kaznenom prostoru Nantesa.

Igrač gostiju Centonze rukom skida loptu koja je išla prema mreži nakon šuta glavom Bremera. Sudija iz VAR sobe Tiago Martins pozvao je kolegu Pinheiru da pogleda snimak jer je smatrao da postoje elementi za penal.

Otišao je Portugalac pogledati snimak. Apsolutno su svi očekivali da će ovo biti penal, a zatim se desio nevjerovatan šok i za mnoge prava pljačka Juventusa.

Pinheiro je smatrao da je Bremer napravio prekršaj u napadu. To je na kraju i dosudio i ostavio je sve navijače i igrače torinskog giganta u nevjerici.

Oglasi

Trener Stare dame Massimiliano Allegri posebno je bio ljut. On je, nakon što je vidio šta je portugalski sudija pokazao, otišao prema svlačionicama.

Ubrzo se ipak vratio. Odgledao je s klupe meč do kraja, ali je na kraju kiselim osmijehom čestitao kolegi s druge strane na dobro odrađenom poslu.

Igrači Juventusa su po završetku utakmice protestvovali kod sudije. Nažalost po njih, odluku ništa ne može promijeniti i Juve je ostao bez pobjede. Sami su sebi krivi jer su ponovo odigrali kukavički kada su poveli s 1:0.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

OVDJE pogledajte ovu veoma interesantnu situaciju koja se desila u posljednjim sekundama susreta.

Revanš meč između Nantesa i Juventusa igra se za sedam dana i svakako da će velikan iz Torina i u revanšu biti favorit.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Medo-Brundo
Faul…idemo dalje
2 0
Samir55
Ipak ovo nece uticati na konacan ishod dvomeca ove dvije ekipe. Juventus ce biti apsolutni favorit i u drugoj utakmici i sigurno ce proci dalje. Ne vjerujem da je Nant sposoban da ga pobijedi.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti