Turski šamar spustio na zemlju Zlatka Dalića i odmah je došlo do reakcije
Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Mijenjat će određene pozicije

Turski šamar spustio na zemlju Zlatka Dalića i odmah je došlo do reakcije

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Hrvatske večeras u Cardiffu protiv Velsa igra veoma bitan meč kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo. Selektor Vatrenih Zlatko Dalić je nakon pravog šamara u Osijeku od Turske odlučio napraviti određene izmjene u ekipi i pretpostavlja se da će protiv Velsa na teren s novim parom bekova i jednim krilom.

Hrvatska je u Osijeku izgubila od Turske s 1:0. Loše su Vatreni izgledali u ovom susretu, a Vincenzo Montella je potpuno nadmudrio Zlatka Dalića koji nije imao pravi odgovor na tursku igru i dobio je popriličan šamar.

Vatreni novi težak izazov imaju večeras u Velsu. Domaća selekcija također traži svoj put u Njemačku i izabranici Zlatka Dalića imaju imperativ pobjede kako bi u finiš kvalifikacija ipak ušli mirno.

Prinuđen je hrvatski selektor mijenjati određene stvari u odnosu na meč s Turskom. Očekuje se da će biti dvije promjene u zadnjoj liniji i jedna na krilnoj poziciji.

Na klupu bi protiv Velsa trebali otići Josip Stanišić i Borna Barišić. Obojica su izgledali dosta statično u prošlom meču, pa se očekuje da njihove pozicije preuzmu Josip Juranović i Borna Sosa.

Oglasi

Juranović ima problema s povredom. Još uvijek se ne zna hoće li biti dovoljno spreman, ali ako to bude, on će zaigrati od prve minute.

Također, sprema se promjena i na krilnoj poziciji. Lovro Majer se očekuje na terenu od prve minute umjesto Marija Pašalića koji je protiv Turske izgledao poprilično indisponirano.

"Svjesni smo da moramo bolje. Nemoguće je uvijek pobježivati, ali želimo napraviti taj korak prema Euru. Ako ne bude dobro imat ćemo velikih problema", rekao je Zlatko Dalić pred ovaj meč.

Sastav Vatrenih za meč s Velsom bi trebao izgledati ovako: Livaković, Juranović (Stanišić), Sosa, Gvardiol, Šutalo, Modrić, Brozović, Kovačić, Brekalo, Majer, Musa.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Duel Velsa i Hrvatske igra se večeras od 20:45 sati u Cardiffu, a meč će suditi poznati italijanski sudija Davide Massa.

Na tabeli grupe B Turska ima 13 bodova, Hrvatska je na 10, a Armenije i Vels na sedam bodova. Latvija je skupila tri boda.

Top Komentari

bk123
Hrvatska se uvijek pati u kvalifikacijama, neznam jeli i jedne kvalifikacije glat prošla....Al kad dodje na prvenstva onda odigra većinom vrhunski..
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije