Dalić na mukama pred gostovanje Velsu: Jedna igra posebno brine
FOTO: EPA

Morat će nešti smisliti

Dalić na mukama pred gostovanje Velsu: Jedna igra posebno brine

Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija Hrvatske poražena je od Turske u Osijeku rezultatom 0:1 i tako sebi malo zakomplikovala finiš kvalifikacija za EURO 2024. godine kojem je domaćin Njemačka.

Vatreni idu u goste Velsu i u slučaju novog neuspjeha u posljednja dva kola kvalifikacija nastala bi totalna gužva na tabeli.

Turska je trenutni lider sa 13 bodova, Hrvatska ima deset, Vels i Armenija su na sedam bodova, Latvija ima tri boda.

Dakle, Vels bi se u slučaju trijumfa protiv Hrvatske poravnao sa Vatrenim pred novembarske bitke.

Susret u Velsu izabranici Zlatka Dalić ne dočekuju u dobrom rapspoloženju nakon poraza od Turske, ali Dalić ima većih briga i možemo reći da se prvi put susreo s njima.

Oglasi

Hrvatski mediji su analizirali napad Hrvatske i mišljenja su da je napad bio veoma tup protiv Turske i da Dalić tu mora drugačije postaviti igru.

Petković je u posljednje vrijeme vukao probleme s povredama, Beljo je još uvijek mlad, Livaja se oprostio od reprezentacije, dok Musa nije puno pokazao protiv Turske, a ove sezone je za Benficu zabio tri gola.

Vidjet ćemo kako će Dalić u napadu sve iskombinovati, a postoji mogućnost da razbije trojku na sredini Modrić - Brozović - Kovačić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Joker protiv Velsa mogao bi biti Nikola Vlašić koji zna odigrati prema naprijed.

Jedno je sigurno, Hrvatska neočekivano pod pritiskom odlazi u Vels. Vidjet ćemo kako će izabranici Zlatka Dalić odgovriti nakon domaćeg poraza od Turske u Osijeku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti