Četiri puta osvojio Ligu prvaka, a u finalima odigrao samo 18 minuta

Kovačić ponovo na tronu Evrope

Četiri puta osvojio Ligu prvaka, a u finalima odigrao samo 18 minuta

E. Čaušević

Fudbaleri Chelseaja sinoć su osvojili svoju drugu titulu Lige prvaka nakon što su u finalu sa 1:0 pobijedili Manchester City.

Chelsea je ove sezone imao itekako turbulentnu sezonu zbog čega su prije nekoliko mjeseci smijenili Franka Lamparda s pozicije trenera, a njegovo mjesto preuzeo je Thomas Tuchel.

Dolazak njemačkog stručnjaka bio je pravi potez Plavaca jer ih je preporodio i na kraju odveo do osvajanja trofeja Lige prvaka.

U centru pažnja nakon sinoćnje utakmice našao se hrvatski veznjak Mateo Kovačić koji je došao do zaista nevjerovatnog postignuća. Naime, za ovog igrača ovo je bila već četvrta titula Lige prvaka u karijeri.

Kovačić je tri titule prvaka Evrope osvojio dok je igrao u dresu Real Madrida, a sinoć je uspio da podigne ovaj trofej kao član Chelseaja.

Međutim, hrvatski veznjak se ne može baš pohvaliti svojom minutažom u ove četiri utakmice finala Lige prvaka.

Oglasi

Od četiri finala u kojima je njegov tim osvajao trofej Kovačić je upisao svega 18 minuta i to u sinoćnjoj utakmici protiv Manchester Cityja.

Dok je nastupao u dresu Real Madrida Kovačić nije imao priliku da igra u finalima. Zinedine Zidane nije previše vjerovao Kovačiću, ali očito da je on itekako sretan za ekipe koje igra u pohodima na Ligu prvaka.

U prvom finalu 2016. godine u kojima su igrali Real i Atletico Madrid ovaj veznjak nije bio u sastavu. Naredna dva finala Kovačić je bio na klupi, ali mu Zidane nije dao šansu da zaigra.

Kovačić je i sinoć utakmicu počeo s klupe za rezervne igrače i u igru je ušao u 80. minuti. Međutim, treba istaći da je ove sezone bio jedan od boljih igrača Chelseaja i da je igrao vjerovatno u najboljoj formi u karijeri.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nakon što proslavi titulu sa saigračima iz Chelseaja za Kovačića nema odmora jer će se pridružiti reprezentaciji Hrvatske na pripremama za Evropsko prvenstvo koje počinje za manje od dvije sedmice.

Kovačić je ove sezone u dresu Plavaca u svim takmičenjima odigrao 42 utakmice i upisao je dvije asistencije.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

arijan10
I to bi trebalo umanjiti njegov uspjeh?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi