Abramovič se pobrinuo da Tuchel dobije odgovarajuću nagradu

Čeka ga novi ugovor

Abramovič se pobrinuo da Tuchel dobije odgovarajuću nagradu

E. Škorić

Menadžer Chelseaja Thomas Tuchel vjerojatno potpisat će novi ugovor s ekipom iz zapadnog Londona.

Nakon što je sinoć donio Plavcima trofej Lige prvaka, drugi u klupskoj povijesti, Tuchel će za nagradu dobiti novi i poboljšani ugovor od vlasnika kluba Romana Abramoviča.

Ruski tajkun je prezadovoljan Tuchelovim radom i sada ga želi nagraditi bogatim ugovorom, koji bi trebao biti potpisan naredne sedmice.

Nijemac je stigao početkom 2021. godine kao zamjena za Franka Lamparda, te je za nekoliko mjeseci digao Chelsea na jedan viši nivo, osigurao trofej Lige prvaka i ekipu učinio jednom od najboljih na Starom kontinentu.

"Nisam 100 posto siguran, ali mislim da ću dobiti novi ugovor. Vlasnik mi je nešto spomenuo, ali moram provjeriti", rekao je Tuchel.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Njegov trenutni ugovor s Plavcima vrijedi do ljeta 2022. godine, ali Abramovič želi da ta saradnja potraje još nekoliko sezona.

Prije Chelseaja Tuchel je vodio PSG s kojim je igrao finale Lige prvaka protiv Bayerna, ali je otpušten nakon što se javno požalio na rukovodstvo francuskog kluba. Prije toga radio je u Borussiji Dortmund, s kojom je osvojio Kup Njemačke, te Mainzu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi