Pala bruka Matea Kovačića: Saigrač se uhvatio za glavu, Guardiola ekspresno zamijenio Hrvata!

Na meču protiv Young Boysa

Pala bruka Matea Kovačića: Saigrač se uhvatio za glavu, Guardiola ekspresno zamijenio Hrvata!

Admin Čaušević

Mateo Kovačić je drugi put u nizu bio starter u ekipi Manchester Cityja, ali Pep Guardiola mu nije dozvolio da odigra cijeli meč. Igrao je Hrvat veoma dobar susret, međutim Španac je odlučio da ga zamijeni poslije velikog promašaja za igrača takve reputacije. 

Hrvat je igrao vrlo dobar meč protiv Young Boysa, ali je sve upropastio velikom promašajem u drugom poluvremenu.

Dobio je iskusni veznjak idealnu loptu na vrhu kaznenog prostora, iako je pozicija bila savršena nije uputio šut u okvir. 

Šutirao je Kovačić, ali je bio jako neprecizan pošto je lopta otišla nekoliko metara pored gola što izgleda nevjerovatno.

Zbog samog promašaja Kovačićev saigrač Rico Lewis se uhvatio za glavu, vjerovatno iznenađen što Hrvat nije pogodio. Situaciju pogledajte ovdje.

Oglasi

Odmah je nakon promašaja sa klupe ušao i Pep Guardiola kako bi zagalamio, dok je Hrvat bio poprilično miran kao da se ništa nije desilo.

Svega pet minuta nakon ovog promašaja španski trener je izveo Kovačića iz igre. 

City je na kraju meč dobio sa sigurnih 3:0 za potvrdu prolaska dalje pa se na kraju Kovačićev promašaj i nije odrazio na ishod utakmice.

Računajući sva takmičenja Kovačić je u dosadašnjem dijelu sezone skupio 12 nastupa, a interesantno da do sada nema nikakvog učinka kada su u pitanju golovi i asistencije.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, Hrvat se ovih dana nalazi u centru pažnje engleskih medija zbog famoznog pisma Arsenala i objavom neke vrste rata sudijama Premiershipa.

Topnici su se žalili jer jer Kovačić nije dobio isključenje nakon što je žestoko startoa na Martina Odegaarda zbog čega je dobio žuti karton, a zatim i na Declana Ricea zbog čega je trebao biti isključen.

Top Komentari

Pajkan
Aj brukeeeee i sramoteeeee.
1 0
Mehinaldo
Kakvi ste vi debili jel moguce. Cuj bruka kao da je s linije fulio za pobjedu i kao da ga ke zamjenio u 20 toj minuti
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti