Kakav Modrić, kakav Bellingham: Bernabeu je u jedan glas uzvikivao ime stijene od čovjeka
Nevjerovatne partije njemačkog fudbalera Rudigera u dresu Kraljeva (Foto: EPA)

Odigrao vrhunski meč

Kakav Modrić, kakav Bellingham: Bernabeu je u jedan glas uzvikivao ime stijene od čovjeka

Midhat Šljivak

Real Madrid i Manchester City odigrali su fenomenalan meč u četvrtfinalu Lige prvaka. Završilo je 3:3, a u ovom meču je pored svih velikih zvijezda najveće ovacije domaće publike dobio njemački fudbaler Antonio Rudiger.

Antonio Rudiger ponovo je učinio Erlinga Haalanda nevidljivim. Odigrao je fenomenalnu odbranu protiv norveškog napadača i doslovno ga je 'strpao u džep'.

Odličan nastup prepoznala je i publika na stadionu Santiago Bernabeu. U jednom trenutku kompletan stadion je u jedan glas uzvikivao ime 'Antonio Rudiger'...

Oni koji su utakmicu gledali pored TV ekrana nemaju dileme. Nijemac je za mnoge najbolji štoper svijeta.

"Kakav igrač. Haaland jedva da je dotakao loptu. Džepovi su mu puni", samo su neki od komentara koji su se pojavili na društvenim mrežama na kojim se veliča ono što je Rudiger napravio Haalandu.

Oglasi

I španski mediji su pohvalili igru njemačkog defanzivca. Relevo navodi da je 'Haaland ponovo udario na istu stijenu kao i prošle godine', te je nastup Rudigera opisao kao 'defanzivno savršenstvo'.

Haaland se nije vidio u ovom meču. Velika frustracija bila je prisutna kod norveškog fudbalera nakon utakmice i to je bilo jasno vidljivo.

"Malo je frustriran zbog svega", rekao je član osiguranja Manchester Cityja španskim novinarima po izlasku sa stadiona.

Nije to apsolutno nikakvo čudo. Rudiger mu je još jednom očitao lekciju i pokazao je svima kako se treba igrati protvi norveške zvijeri.

Oglasi

Rudiger je posao desetljeća Florentina Pereza

Antonio Rudiger je u Real Madridu pokazao sve svoje kvalitete i može se slobodno nazvati vrhunskim poslom Florentina Pereza. Predsjednik Kraljeva doveo ga je kao slobodnog igrača.

31-godišnjak je na Santiago Bernabeu stigao 2022. godine. Prethodno je pet godina igrao za Chelsea, dvije za Romu, dok je većinu karijere proveo u Stuttgartu.

Veoma brzo je bilo apsolutno jasno da je Real napravio pravi potez njegovim angažmanom. Rudiger je postao istinski vođa odbrane Kraljeva i s njom i ove sezone veoma uspješno šefuje.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Za velikana španskog fudbala iskusni fudbaler odigrao je ukupno 90 utakmica i postigao je četiri pogotka. Juri ka prvom trofeju La Lige, a osvojio je do sada Kup Kralja, španski Superkup, UEFA Super kup i FIFA klupsko prvenstvo.

Sada je naravno cilj Liga prvaka koju je osvojio s Chelseajem, a bit će mu potrebno još jedno defanzivno savršenstvo naredne sedmice kako bi se City eliminisao.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sanska_Prangija
Kako mozes biti stoper i odigrati vrhusnki mec, biti stijena, a ekipa ti primi tri komada?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti