Igrač kojeg je Sušić poslao u bolnicu sada je rekao šta misli o odluci da se isključi naš fudbaler

Nije ništa ozbiljno

Igrač kojeg je Sušić poslao u bolnicu sada je rekao šta misli o odluci da se isključi naš fudbaler

E. Ganibegović

Prije desetak dana Steaua je u petom kolu play-offa za prvaka Rumunije slavila u derbiju protiv Cluja s 0:1.

Trenutak odluke možda se desio već u 42. minuti kada je povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Mateo Sušić ružno i nes(p)retno startovao na Dariusa Olarua, te dobio direktan crveni karton i ostavio svoju ekipu na cjedilu koja je poražena pogotkom Popescua u 74. minuti. 

Danima kasnije, evo, oglasio se i sam Olaru i nije štedio Sušića, odnosno kazao je da je odluka glavnog suca da ga isključi bila ispravna.

"Ne želim o tome raspravljati, mislim da je bio zasluženi crveni karton. U trenutku nisam osjetio nogu, ali nakon što sam otišao u bolnicu znao sam da nije ozbiljno. Mislim da je sudac dobro odlučio, bio je jako blizu mjesta događaja. Pokušavamo upravljati ovim pritiskom, a oni također vrše pritisak na suca", rekao je Darius Olaru.

Igrač gostujuće ekipe nije mogao nastaviti utakmicu, pa ga je zamijenio Ianis Stoica na početku drugog poluvremena. Toni Petrea, trener Steaue, priznao je da se bojao da bi to mogao biti prijelom, ali prve vijesti iz bolnice nisu tako crne.

"Otišao je u bolnicu, napravio je rentgen, bila je kontuzija, nije prijelom. Kad je izašao, rekao je da ne osjeća nogu i uplašili smo se, mislili smo da je riječ o prijelomu", rekao je Toni Petrea poslije derbija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi