Bahati "naše gore list" kao iz topa ispalio da je bolji od Ibre: Materazzi ga uzeo u ruke i ponizio

Kontoverzni italijan otkrio detalje

Bahati "naše gore list" kao iz topa ispalio da je bolji od Ibre: Materazzi ga uzeo u ruke i ponizio

Admin Čaušević

Marco Materazzi je već neko vrijeme u fudbalskoj penziji, ostao je upamćen po incidentu iz finala Svjetskog prvenstva 2006. kada ga je u susretu Francuske i Italije glavom udario isprovocirani Zinedine Zidane.

Materazzi je bio odličan defanzivac, ali i osoba koja je jako voljela da provocira protivnike na terenu te ulazi u bespoštedne duele. Većinu karijere je proveo u Interu.

Ljubitelji Serije A se sjećaju njegovih žestokih "sukoba" sa Zlatanom Ibrahimovićem dok je Šveđanin igrao za Milan i Juventus.

Materazzi i Ibrahimović su nekoliko godina dijelili i svlačinicu u Interu. Jednu anegdotu iz tog perioda nekadašnji italijanski štoper je ispričao na festivalu sporta u Trentu, a tiče se Marka Arnautovića.

Na ljeto 2009. godine tada golobradi Arnautović je stigao u Inter te kao iz topa ispalio da je bolji od Ibrahimovića te da će to pokazati u narednih šest mjeseci.

Oglasi

Materazzijeva reakcija je bila pomalo i očekivana obzirom na njegov karakter. Uzeo je mladog napadača i izbacio ga iz svlačionice.

"Stao je ispred nas i sav ozbiljan rekao da je bolji od Ibrahimovića. Morao sam ga izbaciti iz svlačionice i reći mu da čeka ispred vrata. Bilo mu je tek 18, polako", ispričao je Materazzi.

No description available.

Arnautović je naše gore list, otac mu je porijeklom iz Bosne i Hercegovine, ali se često poistovječuje sa Srbijom. Pošto je rođen u Austriji nastupa za selekciju te zemlje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ima odličan kvaliteta. Pokazao je to u teškom takmičenju kao što je Premiership. U Bologni mu ide dobro i Siniša (Mihajlović) će izvući najbolje iz njega", dodao je Materazzi.

Inače, Arnautović je bio član generacije Intera koja je osvojila famoznu Triplettu 2010. godine, a napadač je na terenu proveo svega 55 minuta. Od ove sezone nastupa za Bolognu gdje je na sedam mečava Serije A zabio tri gola.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jupp
Pa yebo te konj, prevedi nam ovaj naslov i sta si htio reci uopce??
6 0
arijan10
Ima li itko da nije "nase gore list"?
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti