Materazzi odabrao trojicu najboljih stopera na svijetu i, blago rečeno, mnoge zatekao izborom

Materazzi odabrao trojicu najboljih stopera na svijetu i, blago rečeno, mnoge zatekao izborom

Edmir Škorić

Marco Materazzi je bivši član Intera i svojevremeno je važio za jednog od najboljih stopera u Evropi.

Nekadašnji reprezentativac Italije ostat će upamćen po incidentu sa Zinedineom Zidaneom, ali svakako da bi navijači Intera sada voljeli da imaju jednog takvog u zadnjoj liniji.

Materazzi je od 2001. do 2011. godine nastupao za Inter, s kojim je osvojio pet naslova Serije A i jednu Ligu prvaka, a bio je prvak svijeta s Italijom 2010. godine.

Sada, kada ima 45 godina, iz udobnosti svog doma prati utakmice najjačih liga na svijetu, a dobio je zadatak da po svom mišljenju izabere trojicu najboljih stopera svijeta. Izostavio je Virgila van Dijka, Gerarda Piquea i mngoe druge za koje se smatra među najboljim defanzivcima današnjice.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ja mislim da su Koulibaly, Sergio Ramos i Romagnoli najbolji centralni defanzivci na svijetu u ovom trenutku", rekao je Materazzi.

Posebno je iznenadio s izborom stopera iz Serije A, Koulibalyja i Romagnolija. Prvi igra u Napoliju, drugi u Milanu, ljutom rivali Materazzijevog Intera. Upravo večeras će milanski rivali odmjeriti snage.

Top Komentari

Salah
Cuj Ramos najbolji,mozda jest najgrublji al naj bolji tesko skroz
1 2
Dino_2000
Kad ovo pročita Pique ubiće se,on sve misli da je neka igračina pa on se nešto javlja po društvenim mrežama, ustvari jedan je osrednji igrač.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi