Materazzi sasvim iskreno: Šetali smo, izlazili sa društvom, nemojte biti kao mi

Poslao poruku Srbiji preko Dejana Stankovića

Materazzi sasvim iskreno: Šetali smo, izlazili sa društvom, nemojte biti kao mi

S. Mlaćo

Pandemija koronavirusa hara Italijom. Broj žrtava se povećava iz dana u dan, a prognoze su da pandemiji neće brzo kraj.

Italijani nisu ozbiljno prihvatili naredbe i sada plaćaju ceh.

Tim povodom oglasio se i nekada sjajni italijanski defanzivac Marco Materazzi koji je preko Dejana Stankovića poslao poruku Srbiji.

"Ćao Deki, ćao brate, Šaljem ovaj apel srpskom narodu, mislim da je jako važno jer smo mi Italijani jako pogriješili, nismo shvatili ozbiljno ono što nam je govorila vlada i svako je radio kako je htio, neko je šetao, neko je izlazio napolje sa društvom, i to je najgora stvar koji smo mogli da uradimo jer ovaj virus je izuzetno snažan, proklet, virus koji pogađa sve. Ako želite da traje 15 ili 20 dana maksimalno, radite ono sto vam se kaže, ne radite kao mi Italijani, svako od nas je radio šta je htio a to je neizvodljivo jer nismo uspjeli da limitiramo ovo što nam se dešava u ovom momentu. Želim vam puno sreće i molim vas: Radite ono što vam kažu i ostanite kod kuće", kazao je Materazzi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U Srbiji se situacija nešto bolja u odnosu na protekle dane, te se svi nadaju da je najteži period prošao.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi