Materazzija će na derbiju dočekati 35.000 "Zidanea"

Spremna nesvakidašnja koreografija

Materazzija će na derbiju dočekati 35.000 "Zidanea"

Bivši italijanski reprezentativac Marco Materazzi radi kao trener u indijskom Chennaiyinu, a danas će sa svojim klubom gostovati ekipi Keral Blastersa.

Ova dva kluba su veliki rivali pa su navijači Kerala osmislili originalnu koreografiju/provokaciju za Italijana.

Materazzija će na stadionu dočekati 35.000 navijača domaćeg tima, a interesantno je da će svi nositi maske Zinedinea Zidanea.

Okršaj Materazzija i Zidanea iz finala Svjetskog prvestva 2006. godine pamti se i u Indiji, a jedan od vođa navijača Keral Blastersa poručio je da ovim potezom njegova grupa želi poslati poruku.

"Svi se sjećamo kako je Materazzi isprovocirao jednog od najvećih fudbalera svijeta i natjerao ga na isključenje. Ako bude i nas provocirao, možda ćemo i mi reagovati. Cilj nam je protestvovati protiv nasilja na najmirniji mogući način", rekao je Abdul Hadil.

Interesantno je da je temperamentni Materazzi već bio u sukobu sa fudbalerima Kerala i to prije samo dva mjeseca kada se sukobio sa jednim protivničkim igračem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi