Jose Mourinho pravi najveće moguće iznenađenje, vraća se u tim kojem je donio osam trofeja!?
Da li će se Posebni ponovo vratiti u Chelsea?

Chelsea je jedna od opcija

Jose Mourinho pravi najveće moguće iznenađenje, vraća se u tim kojem je donio osam trofeja!?

E. Ganibegović

Jose Mourinho smijenjen je u AS Romi nakon što je imao niz lošijih rezultata. Do sada se spominjalo mnogo opcija, a sada je na dnevnom redu još jedna vrlo zvučna koja bi predstavljala, ako se ostvari, možda i najveće iznenađenje.

Ako je neki evropski velikan u krizi onda je to itekako Chelsea. Plavci troše pare na dovođenje svakakvih igrača, ali već drugu sezonu u nizu ne mogu da uđu u pravi ritam.

Dokaz koliko je londonski tim u krizi su i nedavna dešavanja. Naime, supruga Thiaga Silve javno je istakla kako treba da dođe do smjene na klupi, što je izazvalo veliku buru na Bridgeu.

Pochettino je pokušao da se opravda. Istakao je kako je Chelsea i prošle sezone bio 12., a on nije i da ima dosta toga i do ekipe.

Istakao je i kako je obavio privatni razgovor sa Silvom. Kaže kako je to normalno i da nema zle krvi, no da se nešto dešava, dešava se.

Oglasi

Jose Mourinho se vraća u Chelsea?

Tako se spominje kako bi novi trener Chelseaja mogao postati Jose Mourinho. Ovaj tim je vodio već dva puta u karijeri na 320 mečeva i osvojio osam trofeja.

"Vidio sam spekulacije da bi Mourinho mogao doći sa Johnom Terryjem kao pomoćnikom. Kad razmislite, moglo bi biti nešto zanimljivo. Dao bi karakter i ličnost timu. Trenutno je pokvaren tim i on bi mogao biti čovjek koji će doći i popraviti to.

Zapravo, mislim da im je potreban menadžer koji ima odgovarajuću viziju. Moraju prestati kupovati igrače i pogledati kako mogu razviti ono što već imaju tamo. Chelsea treba da razvije identitet jer ga trenutno nema", rekao je legendarni Emmanuel Petit.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Mourinho je osvojio tri puta englesko prvenstvo s Chelseajem, FA Cup, tri puta League Cup i jednom engleski Community Shield.

Mourinho je četiri puta u karijeri proglašen trenerom godine. Godine 2004. je to bio kao trener Chelseaja, godinu ranije na klupi Porta, a nakon toga 2009. godine kao trener Intera i 2011. godine kao trener Real Madrida.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi